Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Influencer ‘getraumatiseerd’ door deportatie uit Japan wegens foto’s van vreemden

deportatie uit Japan

Een influencer heeft gezegd dat ze een ‘traumatiserende ervaring’ hebben meegemaakt nadat ze uit Japan waren gedeporteerd. Wanneer je op vakantie gaat, ga je vrijwel zeker foto’s maken om de herinneringen voor altijd vast te leggen, of ze in ieder geval op Instagram plakken. Het is echter altijd handig om de regels voor het maken van foto’s in een bepaald land te kennen, zodat u zich hieraan houdt.

Gedeporteerd

Een influencer die beweert dat ze onlangs uit Japan is gedeporteerd, klaagt over hun ‘extreem restrictieve’ wetten rond roken en het maken van foto’s in het openbaar, en nu denken mensen dat ze weten waarom. Marie postte op Twitter  en zei dat ze ‘alles probeerde te verwerken wat er is gebeurd’ nadat ze beweerde dat ze terug over de Stille Oceaan was gedeporteerd.

deportatie uit Japan

Schending van de privacy

Mensen denken ook precies te weten waar het voor diende, aangezien iemand anders op sociale media een foto uitkoos die ze op 10 augustus had geplaatst van twee mensen in een trein in Tokio en zei: ‘Ze is hiervoor uit Japan gedeporteerd’. Hoewel fotografie op de meeste openbare plaatsen in Japan legaal is en je er geen strafblad voor krijgt, kan het maken van foto’s een civiel misdrijf worden als iemand op de foto de foto ergens gepubliceerd vindt. Ze zouden een schending van de privacy kunnen claimen als ze op iemands foto terechtkomen en die foto ergens terechtkomt, wat volgens professionele fotograaf Tia Haygood de reden is dat in veel Japanse content gezichten in de menigte vervaagd zijn om identificatie te voorkomen.

deportatie uit Japan

Regels overtreden

Tia zei dat veel mensen die Japan bezochten de regels gewoon niet kenden en het risico liepen zich eraan te overtreden, en dat het beter was om op safe te spelen. Met een beetje gezond verstand kom je vaak al een heel eind, aangezien Tia zei dat mensen het op zeer openbare plaatsen waarschijnlijk prima vinden als je foto’s maakt, maar foto’s maken van mensen in de trein, zoals de influencer deed, is minder eenvoudig.

Toestemming vragen zou enorm helpen, omdat het lijkt alsof iemand bij deze gelegenheid de regels heeft overtreden.

Check ook: WOEDE OM ONGEPASTE FOTOSHOOT VAN INFLUENCER IN AUSCHWITZ: ‘ZIEK IN JE KOP!’

Bron & beeld: Unilad

You May Also Like