Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Woede om ongepaste fotoshoot van influencer in Auschwitz: ‘Ziek in je kop!’

influencer Auschwitz

Om succes te hebben as influencer, is het belangrijk om regelmatig content te plaatsen. Dit doe je door jezelf in allerlei ‘natuurlijke’ poses te fotograferen op boeiende locaties. Toch zijn er plekken die misschien wel boeiend zijn, maar niet bepaald geschikt voor een fotoshoot waarin je jezelf in het middelpunt zet. Zoals het vernietigingskamp Auschwitz bijvoorbeeld, waar de Duitsers voornamelijk joden vermoordden in de Tweede Wereldoorlog. Deze influencer had deze geschiedenisles echter even gemist.

Auschwitz

Auschwitz was een concentratiekampcomplex dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland rondom de Poolse stad Oświęcim in het geannexeerde deel van Polen werd opgezet. Hier werden tussen 1940 en 1945 zo’n 1,1 miljoen mensen om het leven gebracht. Jaarlijks bezoeken meer dan een 1,3 miljoen mensen het complex en het museum. Het is dan ook belangrijk om te weten, en hierbij ook te kunnen zien, wat zich precies heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Echter blijkt het sinds de komst van sociale media ook een trekpleister voor influencers om ‘een mooi kiekje’ te schieten. En dat schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Ziek in je kop

Een foto maken van het concentratiekampcomplex hoort er natuurlijk bij en daar kan je prima zelf op staan. Maar zoals we allemaal weten gaan influencers een stukje verder met het maken van foto’s van zichzelf. Het Instagramkanaal ‘HowcanImakethisaboutme’ weet deze influencers er dagelijks uit te pikken om ze even aan de schandpaal te nagelen. Onderstaande influencer, ene Hoessem Ghazouani vond het nodig om een soort fashionshoot te houden op het terrein van het concentratiekamp. De reacties zijn dan ook niet mals: “Hoe ziek ben je in je kop… Aandachtsgeil en ver verwijderd van de realtiteit moet je zijn om op die plek zo op de foto te gaan. Schaam je diep!” Foto’s hier, en tevens ook een zwoele video bij het prikkeldraad onderaan te zien

Check de ongepaste fotoshoot van een influencer in Auschwitz die voor ophef zorgt hier:

Check ook: Influencer simuleert strandopruiming voor likes (sgxl.nl)

Bron: Showmag

Beeld: Instagram Howcanimakethisaboutme

You May Also Like