Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

In Suriname kan een John Deere zelfs over water rijden!

Tractor op het Water
Beeld: Facebook

Stel je voor: een tractor op het water die zich een weg baant over een rivier, niet door het water, maar óp het water. In Suriname wordt dit werkelijkheid, waar een John Deere tractor, geplaatst op twee korjalen, over rivieren navigeert alsof het niets is. Dit is niet iets dat je dagelijks tegenkomt…

Een Tractor op het Water

Deze opmerkelijke methode, vastgelegd in een video, laat zien hoe Surinamers twee korjalen gebruiken als drijvers om een zware John Deere tractor te transporteren over water. Deze unieke aanpak is niet alleen een staaltje van creativiteit maar vervult ook een praktische functie in gebieden waar bruggen schaars zijn.

De Techniek Achter de Truc

De John Deere tractor is bekend om zijn robuustheid en vermogen om zware lasten te trekken. Deze tractors zijn ontworpen om te functioneren onder zware omstandigheden op het land, het gewicht van de tractor, typisch enkele tonnen, maakt het niet alleen een uitdaging om te manoeuvreren, maar vereist ook dat de korjalen uitzonderlijk stevig en goed gebalanceerd zijn om dergelijk gewicht te kunnen dragen zonder te kantelen of te zinken. 

Tractor op het Water
Beeld: John Deere

Het gebruik van korjalen, traditionele boten die sterk genoeg zijn om zware lasten te dragen, samen met de betrouwbare kracht van een John Deere, toont aan hoe lokale inzichten kunnen leiden tot effectieve oplossingen. De combinatie zorgt ervoor dat ondernemers afgelegen gebieden kunnen bereiken, wat essentieel is voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Noodzaak is de moeder van uitvinding

De video van een tractor die over water rijdt in Suriname is een prachtig voorbeeld van hoe noodzaak de moeder is van uitvinding. Het benadrukt ook de veelzijdigheid van machines en mensen in het aanpassen aan hun omgeving. Het bewijst dat waar een wil is, zeker een weg is – zelfs als die weg over een rivier leidt. Check hieronder hoe een tractor op het water rijdt:

Een auto vervoeren op korjalen?

Check ook:

You May Also Like