Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Gewichtscontrole voor passagiers: Nieuwe maatregel van luchtvaartmaatschappijen

Gewichtscontrole voor passagiers: Nieuwe maatregel van luchtvaartmaatschappijen
Beeld: Pexels

De reisangst voor vliegen wordt door sommigen al als een uitdaging ervaren, maar recente aankondigingen van de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair kunnen het er voor sommigen niet gemakkelijker op maken. Finnair heeft aangekondigd dat ze passagiers gaan wegen voordat ze aan boord gaan, als onderdeel van een initiatief dat gepland staat voor februari, april en mei van dit jaar. Deze aankondiging volgt op virale beelden die eerder werden verspreid van een passagier die werd gevraagd om op een weegschaal te stappen die normaal gesproken wordt gebruikt voor het wegen van bagage. De beelden, oorspronkelijk geüpload naar TikTok, trokken veel aandacht en zorgden voor discussie over privacy en gelijkheid in de luchtvaartindustrie.

Gewichtscontrole voor passagiers

In een tijd waarin privacy en veiligheid in de luchtvaartindustrie onder de loep liggen, heeft een recent incident op sociale media opnieuw discussies aangewakkerd over het wegen van passagiers. Op TikTok verscheen een video waarin een vrouw werd gevraagd om op een bagageweegschaal te stappen op een luchthaven, wat bij sommigen tot verontwaardiging leidde. Echter, volgens een TikToker die bij het incident betrokken was, was dit noodzakelijk vanwege de veiligheidsvoorschriften van een klein vliegtuig. Nu heeft de Finse luchtvaartmaatschappij Finnair aangekondigd dat zij vrijwillige wegingen van passagiers zullen uitvoeren om vluchtgegevens nauwkeuriger te berekenen. De beslissing van Finnair heeft echter gemengde reacties op sociale media veroorzaakt, waarbij sommigen zich zorgen maken over privacy en anderen de veiligheidsmaatregel steunen als onderdeel van een sterke veiligheidscultuur.

@circpent Outrage Ensues as Airport Incident Shames Passenger for Weight #airport #viral #bodyshaming ♬ original sound – PR

Check ook: PASSAGIER ZIT HELE VLUCHT VAST IN HET VLIEGTUIGTOILET: ‘WE HEBBEN ONS BEST GEDAAN’ 

You May Also Like