Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Hond krijgt levenslang

hond_0

De Amerikaanse pitbull Mickey moet de rest van zijn leven achter de tralies leven, omdat hij het gezicht van een vierjarig kind heeft verminkt. Dit is besloten door een rechter in Phoenix, Amerika.

Het incident gebeurde in februari, toen de hond het vierjarige kindje aanviel. Zowel de ouders van het kindje als het baasje van Mickey vonden dat de hond moest worden afgemaakt. Een paar dierenrechtenactivisten waren het hier niet mee eens en richtte een speciale Facebookpagina op om dit idee tegen te houden.

Volgens deze activisten lag de oorzaak van dit ongeval niet bij de pitbull, maar bij de eigenaren van het beest. De rechter was het hier mee eens: “Het gaat hier om een tragedie. Voor het kind is het gewoon verschrikkelijk, maar ik denk dat hier vooral volwassenen voor verantwoordelijk zijn.” De rechter besloot daarom dat de hond levenslang in een asiel moet verblijven. Daarnaast wordt de hond gecastreerd. 

De groep dierenrechtenactivisten zamelt nu geld in zodat de hond de rest van zijn leven goed verzorgd kan worden. Ze hopen een bedrag van 10.000 dollar binnen te halen. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like