Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is hoeveel kilo’s je aankomt tijdens kerst

hoeveel kilo kom je aan kerst
Beeld: Pexels Nicole Michalou

De feestdagen staan voor de deur, en met alle kerstborrels en diners in het verschiet, is het niet verrassend als de weegschaal na afloop iets hoger uitvalt. Kerst kilo’s zijn bijna een traditie geworden, maar heb je je ooit afgevraagd hoeveel je nu echt aankomt tijdens deze periode?

Hoeveel kerst kilo’s kom je aan

Het lekkere eten dat wordt klaargemaakt tijdens kerst is moeilijk te weerstaan, dus je eet en je eet. Benieuwd hoeveel kilo je precies aankomt? Uit verschillende onderzoeken gedaan om te weten hoeveel kilo mensen aankomen tijdens kerstdagen kwam men tot de conclusie dat (natuurlijk kan niet iedereen hetzelfde aantal kilo’s aankomen als de andere) je tijdens kerst kom je tussen 0,5 en 6 kilo aan. Mensen met obesitas komen gemiddeld zelfs tussen 6,1 en 8,8 kilo aan.

kerst kilo's
Beeld: Pexels

Hoe komt het?

Hoe het komt dat je tijdens kerst enkele kilo’s erbij krijgt, is logisch. Je eet tijdens deze periode meer en haast overal waar je gaat, is er lekker eten. Daarnaast beweeg je ook minder  dit komt omdat de sport school tijdens kerst in de meeste gevallen gesloten zijn, maar ook omdat je tijdens kerst langer in bed (kunt) blijven, vooral als je bij de familie bent dan is er vaker geen sprake van vroeg naar bed, maar gezellig samen zijn en verschillende spelletjes spelen en natuurlijk eten, de volgende dag blijf je dus maar langer in bed. Geniet maar vast van je feestdagen, want hierna moet je weer naar je oude routine.

Blijf actief in de winter dagen

Ook al zijn veel sportscholen gesloten tijdens de kerstperiode, er zijn genoeg manieren om actief te blijven. Maak bijvoorbeeld een wandeling met familie of vrienden, of organiseer een danssessie in de woonkamer. Elke vorm van beweging helpt om die extra calorieën te verbranden en houdt je energieniveau op peil.

Slimme Keuzes tijdens de Kerst

Bij het bereiden van kerstdiners kun je ook slimme keuzes maken. Gebruik bijvoorbeeld minder suiker en vet in recepten en voeg meer groenten toe. Experimenteer met gezonde alternatieven die nog steeds heerlijk smaken. Door deze kleine aanpassingen kun je genieten van feestelijke maaltijden zonder je zorgen te maken over de kerst kilo’s.

Door deze tips toe te passen, kun je optimaal genieten van de kerstperiode zonder je zorgen te maken over gewichtstoename. Onthoud dat kerst draait om gezelligheid en samenzijn, en met een beetje planning kun je dit vieren zonder de nadelen van extra kilo’s.

Check ook: De dikste betaalbare Bol.com gadgets om je kids cadeau te doen met kerst

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply