Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Gevaarlijkste plant ter wereld die ‘suïcidale gedachten kan veroorzaken’ nu ook gevonden in Europa

Gevaarlijkste plant ter wereld die 'suïcidale gedachten kan veroorzaken' nu ook gevonden in Europa
Beeld: YouTube/the alnwick garden

Een individu dat in aanraking is gekomen met de ‘pijnlijkste plant ter wereld’, heeft zijn ervaring gedeeld, waaruit blijkt dat het allesbehalve een plezierige belevenis is, wat waarschijnlijk geen verrassing is. Deze plant staat berucht om de buitengewoon intense en pijnlijke sensaties die het teweegbrengt bij aanraking. De betreffende persoon deelt zijn persoonlijke belevenis met als doel anderen bewust te maken van de mogelijke gevolgen. Lees verder om inzicht te krijgen in zijn ervaring en de impact die deze uiterst pijnlijke plant met zich meebrengt.

Gevaarlijkste plant ter wereld

Het Gympie-Gympie plantje, dat deel uitmaakt van de brandnetelfamilie Urticaceae en voornamelijk te vinden is in de regenwouden van Australië en Indonesië, heeft onlangs zijn weg gevonden naar het Verenigd Koninkrijk. Het nieuws brak eerder deze week dat het plantje, in Australië bekend als de brandnetelboom, nu zijn plaats heeft gevonden in de Poison Garden van Alnwick Garden in Northumberland. Bezoekers zijn gewaarschuwd dat de tentoongestelde planten dodelijk kunnen zijn.

gevaarlijkste plant ter wereld
Beeld: Instagram/@alnwickgarden

Zelfmoord door aanraking?

De kleine haarachtige naalden van de plant veroorzaken een branderig gevoel dat door het lichaam van het slachtoffer trekt. De pijn neemt toe gedurende de volgende 20-30 minuten en kan mogelijk weken of zelfs maanden aanhouden. Au!

Rond de tijd dat de soort voor het eerst werd gedocumenteerd in 1866, werd een paard dat gestoken was gek geworden en stierf ‘binnen twee uur’. Er is zelfs minstens één melding geweest van zelfmoord. De Australische oud-militair Cyril Bromley beweerde in 1994 dat een officier zichzelf neerschoot nadat hij de plant ‘voor toiletgebruik’ had gebruikt. Het verhaal is echter niet bewezen, aangezien onderzoekers in 2013 meldden dat slechts één persoon is overleden na gestoken te zijn door de Gympie-Gympie in 1922 in Nieuw-Guinea.

gevaarlijkste plant ter wereld
Beeld: Wikipedia.com

YouTuber waagt de sprong

Desalniettemin is de plant niet iets waar je mee wilt rotzooien, aangezien sommige mensen die ermee in aanraking zijn gekomen het aanraken ervan hebben beschreven als ‘alsof je tegelijkertijd wordt verbrand door heet zuur en geëlektrocuteerd’. Natuurlijk besloot een YouTuber het uit te proberen en heeft nu precies onthuld hoe het voelt.

In een video van The Backyard Scientist raakt de maker, samen met een van zijn vrienden, de plant een halve seconde aan en zegt dat het aanvoelde als ‘een bijensteek’ die ‘strak’ aanvoelt. Vervolgens beschreef hij de sensatie als ‘handdesinfecterend middel in een open wond’. In hevige pijn probeerden ze vervolgens verschillende methoden om de pijn te verlichten. Een verdunde oplossing van zoutzuur maakte het alleen maar erger. Daarna probeerden ze water, wat duidelijk de pijn verergerde omdat het duo intens begon te schreeuwen. Ze probeerden het vervolgens te koelen – het testen van de armen met een infraroodsensor toonde aan dat de gestoken arm intense hitte uitstraalde – wat naar verluidt de pijn ‘naar een 10’ bracht. Niets kon de pijn stoppen.

Voorzichtigheid geboden

Over het algemeen beoordeelden de twee de pijn van de steek van de Gympie-Gympie plant als een 8/10 op de pijnschaal, maar ze merkten op dat de pijn begon af te nemen op de volgende dag, zolang je ervoor zorgde dat het niet nat of koud werd. De nasleep van de steek duurde echter maar liefst twee maanden, wat het duo ertoe bracht om de plant op bizarre en wonderlijke manieren te vernietigen, waaronder het gebruik van een vlammenwerper. Dus ja, als je een Gympie-Gympie plant tegenkomt in je achtertuin, raak hem dan vooral niet aan.

Check ook: Eerste mens besmet met dodelijke “The Last of Us”-schimmel 

You May Also Like