In de wonderlijke wereld van het moderne daten zijn er weleens momenten die ons doen realiseren dat sommige mensen niet echt een handleiding hebben gelezen over hoe je sociaal acceptabel communiceert via de digitale snelwegen. Neem nu de man in kwestie, een held op sokken met blijkbaar net iets te veel “druk op de ketel“.
Het begin van het avontuur
Het avontuur begint wanneer onze protagonist, na wat lijkt op een avond van te veel drank en te weinig geheugen, besluit om een meisje te appen dat hij tijdens het uitgaan heeft ontmoet. Natuurlijk, in de wereld van de WhatsApp, waar berichten en gesprekken end-to-end versleuteld zijn, kan niemand buiten de chat meelezen. Toch zouden we willen dat iemand deze arme ziel had kunnen waarschuwen dat zijn aanpak wellicht niet de beste was.
Gast met teveel druk op de ketel appt meisje
“Is alweer efkes geleden,” begint hij, ongetwijfeld in de veronderstelling dat zijn charmante openingszin de poorten naar een romantisch weerzien zou openen. Maar in plaats daarvan wordt hij begroet met een nuchter “Wie ben jij?” Een vraag die in de echokamer van de verloren nachten resoneert met de pijnlijke stilte van vergetelheid.
“Gaat ie dan?”
Niet ontmoedigd, vervolgt onze dappere digitale Don Juan zijn poging om de vlam die blijkbaar nooit was aangestoken opnieuw aan te wakkeren, en vraagt, “Gaat ie dan?” Spoiler alert: het gaat niet, vriend. Het gaat helemaal niet.
Gemiste video-oproepen en spraakoproepen
Na enkele onhandige pogingen om via gemiste video-oproepen en spraakoproepen toch een glimp van haar ‘koppie’ te vangen, komt de onvermijdelijke afwijzing. “Ik weet het niet meer,” verzucht ze, gevolgd door een beleefde doch duidelijke afsluiting van het gesprek. Maar onze held, niet in staat de duidelijke signalen te herkennen, blijft drukken — letterlijk.
Toppunt van romantische poëzie
“Wou je gwn efkes zien weer,” blijft hij proberen, ondanks haar herhaaldelijke tekenen van desinteresse. Het gesprek neemt een nog vreemdere wending wanneer hij om “1 foto van je kont dan pls??” vraagt, een verzoek dat ongetwijfeld bedoeld was als het toppunt van romantische poëzie in zijn wereld van wanhopige digitale verleidingskunsten.
Geblokkeerd en einde gesprek
Uiteindelijk, na wat een eeuwigheid van ongemakkelijke berichten lijkt, blokkeert ze hem, waarmee ze niet alleen een einde maakt aan zijn ongepaste avances, maar ook aan onze voyeuristische blik op dit digitale drama.
Dus wat kunnen we leren van deze moderne saga?
Misschien dat in het tijdperk van snelle likes en nog snellere afwijzingen, de oude regel van “denk eerst na, druk dan pas op de knop” nog steeds geldt. Laten we hopen dat onze hoofdpersoon, naast het kwijtraken van wat waarschijnlijk een goed nummer was, ook wat inzicht heeft gewonnen in hoe het niet moet. En laten wij als toeschouwers niet vergeten: soms is de beste manier om de druk van de ketel te halen gewoon door het gesprek beleefd en tijdig te beëindigen.
Check ook:
Gast raakt verwikkeld in vreemdste gesprek ooit nadat hij wordt gebeld door onbekend nummer