Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Friese Jesper is in één klap een beroemdheid na bezoekje aan Georgië

georgie1

Als je nietsvermoedend een vriendin op gaat zoeken in het buitenland verwacht je natuurlijk nooit dat je hierdoor het bekendste gezicht zal worden van het hele land. Dit overkwam de 30-jarige Jesper Zwart nadat hij een bezoekje bracht aan Georgië. Hij bleek namelijk hun zes miljoenste toerist te zijn en werd daarom feestelijk onthaald toen hij aankwam op het vliegveld van Georgische stad Tbilisi. Inmiddels is hij een nationale bekendheid en wordt hij overal op straat herkend.

Nadat Jesper in 2015 klaar was met zijn studie besloot hij te gaan reizen om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Na lang aandringen van zijn Georgische vriendin Ninutsa, die hij jaren geleden had leren kennen tijdens een introductieweek voor Erasmsus-studenten in Groningen, besloot Jesper drie maanden geleden af te reizen naar Georgië. Jesper had geen grote verwachten van de reis en zou bij zijn vriendin en haar man op de bank slapen. Hij vertelde ze: ‘Maak je niet te druk, ga lekker door met je werk, ik red me wel.’ Dit verliep uiteindelijk allemaal net wat anders.

Jesper vertelde: “Toen ik met het vliegtuig op het vliegveld van Tbilisi aankwam werd ik opgewacht door een man met mijn naambordje. Nadat ik bij hem in de auto was gestapt, vroeg ik waar we heen zouden gaan, de man gaf geen antwoord maar gaf mij een briefje waarop stond dat ik een speciale gast was. Kort hierna werd ik verrast door een grote politie colonne die ons escorteerde richting de bestemming. Ik dacht nog ‘Is Ninutsa misschien de dochter van de president?’ Niet veel later stopte de auto bij een uitgerolde rode loper.

Er kwam een man op Jesper afgelopen die zei: “Ik ben Giorgi Kvirikashvili, ik ben de premier van dit land.” De premier vertelde hem dat hij als zes miljoenste toerist, een bijzondere gast was en hij nodigde hem uit voor een wijnproeverij met een uitgebreid diner van Georgische gerechten. Jesper en de premier dineerden ongeveer 45 minuten aan een tweepersoons tafel, omringd door camera’s en tientallen mensen. Het diner was slechts het begin van een bijzondere week vol hoogtepunten zoals het skiën in het pas geopend ski-resort Goderzi in het westen van het land, tot aan wijnproeven in de wijnstreek Kakheti in het oosten, ook wel het ‘Toscane van Georgië’ genoemd.

Nadat de Georgische autoriteiten de mijlpaal van de zes miljoenste bezoeker inzicht hadden, besloten ze groot uit te pakken. Hiermee wilden ze het zelfvertrouwen bij de Georgische bevolking op krikken en meer toeristen trekken. Nadat er een filmpje van het hele gebeuren op YouTube verscheen kreeg Jesper een uitnodiging van een tv-zender om mee te doen aan de Georgische versie van Dancing with the Stars. Omdat hij op toch al op zoek was naar een nieuw doel in zijn leven, besloot hij hierop in te gaan en naar Tbilisi te verhuizen, om dagelijks te oefenen voor de live-opnames van de show, die 21 april begint.

Jesper kwam in Georgië niet meer anoniem over straat en de Georgiërs vragen om de haverklap of ze met hem op de foto mogen en ze bedanken hem zelfs voor de aandacht die het land nu krijgt. Jesper laat hem allemaal maar op zich afkomen, hoe zijn toekomst er verder uit zal gaan zien weet hij nog niet. Hij verteld: “Ik train nu heel hard. Dat moet ook, want ik ben een verschrikkelijke danser.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like