Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Filmpje boze Matthijs van Nieuwkerk wekt verbazing: ‘We zijn helemaal de weg kwijt in Nederland’

Schokkend audiofragment gelekt van 'scheldende Matthijs van Nieuwkerk': 'Ik trek je over de tafel heen!'
Beeld: BNNVARA

De afgelopen jaren zijn er flink wat Bekende Nederlanders van hun voetstuk gevallen, omdat ze ‘exposed’ werden van verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag. Een van de bekendste voorbeelden is DWDD-icoon Matthijs van Nieuwkerk, die de afgelopen weken weer in het nieuws was, vanwege een filmpje dat in omloop zou zijn waarop “niet zo gezellig gedrag” van de presentator te zien zou zijn. Dit filmpje is nu uitgelekt.

‘Niet zo gezellig gedrag’ Matthijs van Nieuwkerk

Het filmpje werd maandagavond door Yvonne Coldeweijer op haar Instagram-account LifeofYvonne geplaatst, dat lijkt te zijn opgenomen tijdens een redactiebijeenkomst van het programma De Wereld Draait Door. In de opname is te zien hoe Matthijs van Nieuwkerk een aantal redacteuren bozig toespreekt. Coldeweijer richt zich in een begeleidende tekst tot schrijver Özcan Akyol, die onlangs in Humberto zei dat hij beelden had gezien van “niet zo gezellig gedrag” van Van Nieuwkerk op de redactie van DWDD. Akyol was naar eigen zeggen geschrokken van de beelden. “Eus lieverd, is dit nou het filmpje?” vraagt Coldeweijer, die er twee gaapicoontjes bij plaatst.

“We zijn in Nederland de weg kwijt”

Ook op X krijgt het filmpje veel reacties, waarbij maar weinig mensen zien waar alle ophef nou precies over gaat. Zo schrijft ene Antoon: “Ik mag hopen dat dit niet de reden is voor het opstappen van Matthijs. Als dit grensoverschrijdend gedrag is dan zijn we in NL de weg echt kwijt”, en Ethel: “Is dit een uitbarsting?”

Check het bewuste filmpje van Matthijs van Nieuwkerk hier:

Wangedrag

Van Nieuwkerk kwam eind 2022 onder vuur te liggen door een publicatie in de Volkskrant over de werksfeer bij DWDD. Een speciale commissie onder leiding van Martin van Rijn deed na de publicatie ruim een jaar onderzoek naar de werkcultuur in Hilversum en kwam tot de conclusie dat het wangedrag wijdverspreid is, zowel bij de publieke omroep als bij de commerciële zenders.

Check ook:

You May Also Like