Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

FC Twente fan gaat wereldwijd viral met nieuw record bierstapelen: ‘Brave man!’

Beeld: Facebook Away Day Tours

FC Twente kennen we natuurlijk als de trotse voetbalclub uit Enschede. Op de tribunes wordt door de supporters van de Tukkers echter al jarenlang nog een andere sport beoefend: het zo hoog mogelijk opstapelen van bier. Een FC Twente fan gaat momenteel wereldwijd viral door een misschien wel nieuw wereldrecord te vestigen in deze sport.

“Geen zin om heen en weer te lopen”

Een tijdje terug ging er al een foto rond op social media van een fan, ene Christiaan Roetgering die een indrukwekkend aantal vijf traytjes met een naar verluid 48 biertjes op elkaar had gestapeld. De foto werd ook opgepikt door de Engelse krant The Sun, tegen wie Christiaan als verklaring gaf: “Ik had geen zin om steeds heen en weer te gaan naar de bar. Dus besloot ik alles in één keer mee te nemen.”

64 Half Pints

Het record van Christiaan lijkt nu volledig verpletterd te zijn. Op de populaire fanpagina op Facebook Away Day Tours verscheen een foto van een FC Twente-fan die maar liefst acht traytjes op elkaar wist te stapelen. “64 Half Pints of Grolsch at FC Twente 🍻” schrijft Away Day Tours bij de foto, die ook het bedrag vermeldt: “💶 – €320.00.”

FC Twente-fan gaat wereldwijd viral met nieuw record bierstapelen: 'Brave man!'
Beeld: Facebook Away Day Tours

Veel lof voor bierdragende FC Twente-fan

De foto van de bierdragende FC Twente-fan krijgt veel lof van voetbalfans over de hele wereld. “Great effort”, schrijft iemand, en veel anderen: “Brave man!”

FC Twente-fan gaat wereldwijd viral met nieuw record bierstapelen: 'Brave man!'
Beeld: Facebook Away Days

Check ook:

You May Also Like