Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Eerste passagiers op ’s werelds grootste cruiseschip delen hun echte ervaring

Beeld: Instagram/Royal Caribbean

Royal Caribbean International’s “Icon of the Seas” staat op het punt om ’s werelds grootste cruiseschip te worden. Na een periode van stilte en onzekerheid zijn cruiseschepen weer helemaal terug en maken ze een indrukwekkende comeback. Met een ongeëvenaarde omvang en weelde bieden deze nieuwe generatie cruiseschepen een onvergetelijke ervaring voor reizigers. Laten we dieper ingaan op wat dit gigantische schip te bieden heeft en ontdekken waarom het de aandacht trekt van enthousiaste cruiseliefhebbers over de hele wereld.

Icon of the Seas

Icon of the Seas heeft een lengte van 365 meter (bijna 1200 voet) en zal naar verwachting een gewicht van 250.800 ton hebben wanneer het volledig operationeel is. Wanneer het cruiseschip in januari 2024 de Caribische wateren betreedt, zal het plaats bieden aan 5610 passagiers en 2350 bemanningsleden.

In juni werd de bouw van het cruiseschip voltooid in een scheepswerf in Finland en het gigantische vaartuig werd voor de eerste keer getest op open water. Tijdens een persconferentie ter plaatse eerder dit jaar, vertelde de president en CEO van Royal Caribbean International, Michael Bayley, aan de media dat het schip op schema lag om op 26 oktober aan te sluiten bij de vloot, ruim voor zijn debuut in 2024. “We positioneren het als de ultieme familievakantie en als je even stilstaat en kijkt naar alle energie en tijd die in het creëren van dit schip is gestoken, is het ronduit verbluffend,” zei hij.

Beeld: Instagram/Royal Caribbean

Een mijlpaal in de bouw

Royal Caribbean bracht een verklaring uit na de eerste zeevaar-tests van het schip om te zeggen dat alles goed werkte. “Tijdens haar eerste reeks zeevaart-tests heeft Icon of the Seas honderden mijlen afgelegd, waarbij de hoofdmotoren, romp, rem- en stuurinrichting, geluidsniveaus en trillingen werden getest,” aldus de verklaring.

Alles werd volgens schema op tijd uitgevoerd, hoewel haar vertrek werd vertraagd vanwege windomstandigheden. Carly Caramanna van tinybeans.com was een van de eerste mensen die het schip zag en bezocht de bouwplaats in Finland. Caramanna zei dat er op een willekeurige dag 3000 bouwvakkers werkten aan het immense project. Ze zei dat de zwembaden en het waterpark van het schip echt de hoogtepunten zijn. “Als je ooit op een schip bent geweest met beperkte zwemmogelijkheden, weet je hoe vervelend dat kan zijn als de ruimtes snel volstromen met gasten – dat zal geen probleem zijn op Icon of the Seas,” schreef ze.

Een waterparadijs op zee

“Met Icon die koers zet naar het Caribisch gebied, kan er genoten worden van het prachtige weer in maar liefst zeven zwembaden en negen bubbelbaden – wat neerkomt op een totaal van 62 procent meer wateroppervlakte dan vorige schepen.” “De zelfverklaarde adrenalinejunkies zullen enthousiast zijn over Thrill Island, de thuisbasis van Categorie 6, het grootste waterpark op zee. Er zijn zes recordbrekende waterglijbanen om uit te kiezen, waaronder de hoogste valglijbaan op zee en de eerste open vrije-valglijbaan met een helling van 66 graden.”

De huidige recordhouder van ’s werelds grootste cruiseschip is Royal Caribbean’s Wonder of the Seas dat vorig jaar zijn eerste reis maakte. Het is 1188 voet lang en heeft 18 dekken om te verkennen.

Bekijk hier de introductievideo van deze betoverende cruise-ervaring:

Check ook: Stel ontdekt dat leven op een cruiseschip goedkoper is dan een hypotheek

Bron: Ladbible

You May Also Like