Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Een van Finland’s rijkste zakenman krijgt verkeersboete van € 121.000

Beeld: Unsplash

Een opmerkelijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden in Finland, waar een van de welvarendste mannen van het land een boete van 121.000 euro heeft ontvangen voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Volgens de Finse krant, Nya Aland, reed hij met een snelheid van 82 kilometer per uur, op een weg waar slechts 50 kilometer per uur was toegestaan. Als gevolg hiervan is zijn rijbewijs nu ook tien dagen ongeldig verklaard.

Inkomensgerelateerde boete

De 76-jarige zakenman Anders Wiklöf werd betrapt op het overtreden van de snelheidslimiet op de Ålandseilanden, een autonome archipel in de Baltische Zee. In Finland wordt de hoogte van een snelheidsboete bepaald op basis van het inkomen van de bestuurder, en vanwege zijn immense vermogen kreeg de multimiljonair een aanzienlijke boete opgelegd. Voor deze specifieke overtreding kwam de boete neer op veertien dagen inkomen, wat in het geval van Wiklöf maar liefst 121.000 euro bedroeg.

Beeld: Unsplash

Snelheidsboetes en oproep tot beperking van boetehoogte

Anders Wiklöf, die zijn fortuin heeft vergaard in diverse sectoren zoals logistiek, transport, onroerend goed en toerisme, heeft eerder al meerdere snelheidsboetes ontvangen. In 2013 moest hij al een bedrag van 95.000 euro betalen, gevolgd door een boete van 63.680 euro vijf jaar later. Na zijn recente bekeuring sprak hij met de Finse krant Nya Aland en suggereerde hij dat er wellicht een maximumlimiet moet worden gesteld aan de hoogte van de boetes voor te hard rijden.

Beeld: Unsplash

In Zwitserland worden snelheidsboetes eveneens bepaald op basis van zowel het inkomen van de overtreder als de geconstateerde snelheidsovertreding. In 2010 kreeg een 37-jarige man een opmerkelijke boete van 679.000 euro opgelegd. Hij had met een snelheid van 290 kilometer per uur gereden op een weg waar de maximumsnelheid 120 kilometer per uur bedroeg. Als gevolg hiervan werd zijn Mercedes SLS AMG in beslag genomen.

Check ook: Verkeersboetes worden in 2024 nóg flink stuk duurder dan ze al zijn

Bron: rtlnieuws

You May Also Like