Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Verkeersboetes worden in 2024 nóg flink stuk duurder dan ze al zijn

Verkeersboetes

Helaas voor de snelheidsduivels onder ons zullen de verkeersboetes in 2024 met maar liefst 10 procent stijgen. En dat betekent dat het nog duurder wordt om een beetje door te rijden. Het blijkt namelijk dat de overheid minder geld binnenkrijgt vanuit snelheidsboetes dan ze hadden gedacht. En dat is niet alleen te wijten aan uitgevallen flitspalen, maar ook aan onderhoudskosten van deze apparaten en trajectcontroles.

Boete

Volgens de Voorjaarsnota zal de overheid de komende jaren steeds minder gaan verdienen aan onze snelheidszonden. Het kabinet verwacht zelfs ieder jaar een tekort van tussen de 190 en 250 miljoen euro. Dat is een flinke duit als je het ons vraagt. Daarom is er besloten om zo’n 800 miljoen euro te investeren in de vervanging van de defecte flitspalen en trajectcontroles. Het klinkt als een flinke uitgave, maar het zal uiteindelijk leiden tot meer boetes en dus meer inkomsten voor de overheid.

Duurder

En het wordt nog erger: begin 2023 stegen de boeteprijzen al met 8,3 procent. Het ministerie van Justitie en Veiligheid zei destijds dat dit te maken had met de hoge inflatie. En alsof dat nog niet genoeg is, worden de boetebedragen ook nog eens naar boven afgerond. Dus als je een boete van 100 euro krijgt, kan dat zomaar oplopen naar 110 euro plus de standaard 9 euro aan incassokosten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de emotionele boete die je jezelf geeft omdat je weer eens te hard hebt gereden en een boete ontvangt. Zucht.

Check ook: SPAANSE STAD GAAT PLASSEN IN DE OCEAAN BESTRAFFEN MET MEGABOETE!

Bron: Funx
Beeld: Unsplash

You May Also Like