Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

‘Drink-koning’ heeft pijnlijke ontmoeting met de man met de hamer

'Drink-koning' heeft pijnlijke ontmoeting met de man met de hamer

We hebben ze allemaal eens ontmoet: degenen die met luidruchtige zelfverzekerdheid beweren dat ze meer kunnen drinken dan wie dan ook. Midden in de kroeg, omringd door vrienden en vage kennissen, roepen ze zichzelf uit tot de ultieme ‘drink koning’. Maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer de laatste slok is genomen en de euforie verdwijnt? Duik met ons mee in een avond die begint met trotse claims en eindigt in de realisatie dat elke drink koning spijt zal kennen wanneer de zon opkomt.

De uitdaging in de kroeg

De sfeer is gezet. Tussen het geroezemoes van de bar horen we een uitdaging: “Ik kan die hele fles achterover slaan!” Zo’n statement trekt natuurlijk de aandacht. Zijn vrienden keken toe, half verbaasd, half uitdagend. Met alle ogen op hem gericht, nam onze held van de avond de fles. En warempel, in één ademteug was de fles leeg. Overwinning! Zijn pose gaf aan dat hij zich even de koning van de avond voelde. En voor die korte tijdspanne was hij dat ook.

Drink koning
Beeld: Pexels Gustavo Fring

Drink koning spijt

Maar zoals met veel dingen, wat snel omhoog gaat, komt ook snel naar beneden. Het effect van de alcohol liet niet lang op zich wachten. De sterke drinker transformeerde al snel in iemand die de avond misschien beter had kunnen overslaan. Terwijl zijn vrienden nog genoten van de avond, was onze hoofdpersoon al in gedachten bij de pijnlijke kater die zou volgen.

De rit naar huis

Toen de avond zijn hoogtepunt bereikte, was het voor onze hoofdpersoon al voorbij. In de auto begon de alcohol zijn tol te eisen. De wereld draaide en de misselijkheid nam toe. Die glorieuze winst in de bar was snel vervangen door de realiteit van te veel, te snel.

Van top tot… flop?

Zo zie je maar weer: hoogmoed komt voor de val. Onze zelfbenoemde drink koning leerde die avond een waardevolle les over grenzen en het respecteren daarvan. Want hoewel de overwinning zoet smaakte, is de nasmaak van een kater dat zeker niet. Dus, proost… maar met mate!

Check ook:

Bron: dailybuzz