Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Dit moet je deze zomer gemiddeld voor een biertje op het terras aftikken

Dit moet je deze zomer gemiddeld voor een biertje op het terras aftikken
Beeld: YouTube

Naast de stijgende kosten, blijft de ervaring van een biertje op het terras iets unieks en gezelligs dat we niet willen missen. Om optimaal te kunnen genieten zonder de bank te breken, zijn hier enkele tips. Ten eerste, zoek naar happy hour tijden of speciale aanbiedingen. Veel horecagelegenheden bieden bepaalde uren of dagen aan waarop drankjes tegen gereduceerd tarief worden aangeboden. Dit kan een geweldige manier zijn om te genieten van je favoriete biertje zonder te veel uit te geven.

Biertje op het terras

Op dit moment ligt de gemiddelde prijs voor een biertje op 3,44 euro, en dit is voor een standaard getapt glas bier. In het centrum van de stad zal deze prijs snel oplopen tot ongeveer 4 euro. Voor een kopje koffie betaal je gemiddeld 3,3 euro, maar als je kiest voor een cappuccino, zal de prijs vaak hoger liggen. Een glas huiswijn kost gemiddeld 4,96 euro, terwijl frisdrank rond de 3,16 euro kost. In het centrum kunnen deze prijzen echter snel stijgen tot boven de 6 euro. Als je gaat voor een mixdrankje, kun je gemiddeld rekenen op een prijs van 9,60 euro.

Strategie om geld te besparen

Een strategie is om terrassen buiten het centrum te verkennen. Zoals eerder vermeld, liggen de prijzen in het centrum van steden vaak hoger dan in de buitengebieden. Door een gezellig terras iets verderop te zoeken, kun je soms aanzienlijk besparen op de kosten van een drankje. Bovendien ontdek je misschien nieuwe, sfeervolle plekken die minder druk zijn, waardoor je in alle rust kunt genieten van je biertje.

Stijgende prijzen

Het is duidelijk dat de prijzen voor een eenvoudig genot als een biertje op het terras aftikken stijgen, maar met een beetje creativiteit en flexibiliteit kun je nog steeds genieten van deze tijdloze traditie. Het gaat uiteindelijk om de balans tussen genieten van het moment en verstandig omgaan met je budget. Zo blijft de vreugde van een drankje in de buitenlucht toegankelijk voor iedereen, ongeacht de economische schommelingen.

Check ook:

You May Also Like