Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is waarom het Zwitserse Instituut Le Rosey een van de duurste scholen ter wereld is!

Dit is waarom het Zwitserse Instituut Le Rosey een van de duurste scholen ter wereld is!
Beeld: Facebook/Pexels

Het Zwitserse Instituut Le Rosey is een van de duurste scholen ter wereld is! De campus lijkt op een luxe resort en het heeft zelfs een jacht van 38 voet. De jaarlijkse kosten beginnen bij $ 132.000 (€ 123.065), en de alumni zijn koningen, vorsten en miljardairs.

Een van de duurste scholen ter wereld

Ze zeggen dat een investering in onderwijs de meeste rente oplevert. Collegegeld in een aantal gereputeerde instituten zoals het Zwitserse Institut Le Rosey klinkt inderdaad als een enorme investering. Je toekomst vormgeven binnen een van de duurste scholen ter wereld kan je $ 132.000 (€ 123.065) per jaar aan collegegeld kosten. Deze uitzonderlijke onderwijs tempel brengt studenten uit 65 landen samen. We bekijken deze wereldberoemde Zwitserse kostschool, de weelderige campussen, cultuur en wat Roseans leiders klaar maakt om de wereld aan te gaan onder de loep te nemen.

Het ongelooflijke Instituut Le Rosey:

Le Rosey werd in 1880 gesticht door Paul-Émile Carnal op de plaats van het 14e-eeuwse Château du Rosey in de stad Rolle. Le Rosey heeft de bijnaam ‘School of Kings’ gekregen omdat het een van de oudste kostscholen in Zwitserland en de wereld is.

Waarom is het de duurste school ter wereld?

Twee landschappelijke campussen, $ 132.000 (€ 123.065) per jaar aan collegegeld. Een posse van 150 leraren en ondersteunend personeel voor 400 studenten (de verhouding student-leraar is 5: 1 met een gemiddelde klasgrootte van minder dan 20 studenten) dragen bij aan de exorbitante vergoeding. Ook gaat 30% van de studenten naar universiteiten die wereldwijd in de top 25 staan, waardoor Le Rosey een gewilde school is en dus duur.

Ontembare schaal en gestalte

De hoofdcampus van Instituut Le Rosey beslaat 28 hectare aangelegd terrein. Het zeilcentrum van de school, genaamd ‘Fleur d’Eau’, ligt langs 100 meter kustlijn aan het Meer van Genève. Waar tien rubberboten, drie motorboten en een jacht van 38 voet te vinden zijn. Vraag je je af wat zo’n uitgestrekt stuk land te bieden heeft voor slechts 400 studenten? Le Rosey beschikt over 179 slaapkamers met eigen badkamers, 48 ​​appartementen voor Le Rosey-leraren, een theater, drie eetzalen, twee cafetaria’s, een auditorium, twee gymzalen en een oecumenische kapel. Wat de academische vleugel betreft, zijn er niet minder dan 53 klaslokalen, acht wetenschappelijke laboratoria, 14 speciaal uitgeruste kamers, twee ziekenzalen en een bibliotheek met maar liefst 30.000 titels.

Uitzonderlijke architectuur

Studeren in Le Rosey is een geweldige ervaring, maar het is een hele rit om naar Le Rosey te komen. De rit naar de Rolle-campus brengt het beste van Zwitserland naar voren, slingerend door een sprookjesachtig terrein van kronkelende landweggetjes, langs velden, boerderijen en wijngaarden.

Onderwijs en activiteiten van wereldklasse:

De tweetalige school verdeelt studenten in vier fasen: junioren, cadetten, Jeunes senioren en senioren. Op het niveau van de middelbare school kiezen studenten tussen het baccalauréat français of het International Baccalaureate-diploma. Eén ding is een gegeven; in ieder geval verlaten studenten Le Rosey als een ervaren skiër. Het agressief sportieve instituut biedt vier dagen per week skilessen. Naast sport bespeelt meer dan 60% van de leerlingen een instrument of zingt, en ze nemen deel aan het schoolorkest, kamerorkest, koor of individuele rockbands.

duurste scholen ter wereld

Glinsterende alumni:

Le Rosey heeft wereldwijd een alumnivereniging van 5.000 leden.

Check ook: DORP IN ZWITSERLAND BETAALT MENSEN 50.000 EURO OM ERHEEN TE VERHUIZEN

Bron: Luxurylaunches

Beeld: Faebook/Pexels

You May Also Like