Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit is het absurd vermogen van Serena Williams

Beeld: YouTube

Serena Williams staat onmiskenbaar te boek als een van de meest opmerkelijke atleten in de geschiedenis, en haar imposante palmares bevestigt haar overheersende positie in de sport. Hoewel haar tennisprestaties en het daarbij behorende prijzengeld aanzienlijk bijdragen aan haar vermogen, heeft Serena haar fortuin mede opgebouwd dankzij lucratieve sponsorcontracten, een eigen kledinglijn en succesvolle uitstapjes naar de filmindustrie. Er zijn verscheidene factoren die haar rijkdom verklaren. Lees verder om deze te ontdekken.

Kampioenschappen

Serena Williams’ lijst van veroverde kampioenschappen lijkt eindeloos, aangezien ze zonder uitzondering heerschappij heeft gevoerd over alle vooraanstaande grand slam-toernooien. Deze omvatten niet alleen de glorieuze podiums van historische evenementen, maar tevens de super lucratieve toernooien die aanzienlijke geldbedragen uitkeren, zoals de Australian Open (met een prijzenpot van ongeveer 4 miljoen dollar), de French Open (met een beloning van zo’n 2,2 miljoen euro) en het prestigieuze Wimbledon (waar de winnaar ongeveer 2,25 miljoen pond ontvangt). Niettemin moet opgemerkt worden dat belastingen een deel van deze inkomsten opslokken, waardoor winnaars niet de volledige som behouden. Ondanks dit gegeven heeft Serena Williams toch een verbluffende som van bijna 88.673.097 dollar aan prijzengeld bij elkaar gespeeld, met maar liefst 72 enkelspel-titels op haar naam.

Sponsordeals en eigen kledinglijn

Evenals vele topsporters heeft Serena Williams nauwe samenwerkingen met verschillende merken door sponsordeals weten te bewerkstelligen. Deze omvatten gerenommeerde namen als Puma, Wilson, Gatorade, Pepsi, Beats by Dre en uiteraard Nike – het merk dat ze zelfs op haar trouwdag heeft gedragen. Volgens Forbes wist Serena vorig jaar maar liefst 45 miljoen dollar binnen te halen via sponsoring, bovenop nog eens 300.000 dollar aan prijzengeld uit tennisoverwinningen. En dan is er nog de noemenswaardige stap die Serena enkele jaren geleden heeft gezet door haar eigen kledinglijn genaamd ‘S by Serena’ te lanceren. Hoewel concrete winstmarges voor dit relatief jonge merk niet gemakkelijk te achterhalen zijn, lijkt het onbetwistbaar een positieve koers te varen.

Investeringen in aandelen

Met de wijze financiële inzichten die doorgaans gepaard gaan met welgestelde individuen, is het aannemelijk dat Serena Williams ook haar geld heeft geïnvesteerd in aandelen. Desalniettemin is haar grootste financiële investering misschien wel de aankoop die ze in 2009 samen met haar zus Venus Williams heeft gedaan: een aandeel in het Miami Dolphins American football-team, dat momenteel wordt geschat op een waarde van maar liefst 2,6 miljard dollar. Bovendien heeft de tenniskampioene via haar bedrijf Serena Ventures fondsen gestoken in meer dan zestig startende ondernemingen, zoals gemeld door Forbes. Het vastgoedportfolio van Serena Williams is al even indrukwekkend. Ze verkocht in 2019 een woning in Los Angeles voor meer dan 8 miljoen dollar en bezit daarnaast nog een ander pand in Californië, evenals een imposante residentie in Florida. Het is dan ook niet verrassend dat Forbes haar geschatte vermogen op zo’n 260 miljoen dollar taxeert, een getal dat haar unieke status als sporticoon en financieel succesvolle onderneemster weerspiegelt.

Check ook: Dit is het absurd vermogen van Wesley Sneijder

Bron: elle.com

Beeld: YouTube & Instagram

You May Also Like