Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit is het absurd vermogen van Wesley Sneijder

wesley sneijder
Beeld: Instagramwesley sneijder

Als een van de meest bekende voetballers ooit van het Nederlands elftal, is het interessant om te ontdekken hoeveel Wesley Sneijder heeft verdiend tijdens en na zijn succesvolle voetbalcarrière. Wat was zijn salaris en hoe heeft hij zijn huidige vermogen vergaard? Je leest alles over zijn financiële situatie.

Carrière

Wesley Sneijder heeft een glansrijke carrière achter de rug. Zijn legendarische kopgoal tegen Brazilië op het WK in 2010 is slechts een van de vele hoogtepunten in de 17 jaar dat hij actief was als profvoetballer. Na zijn jeugd bij Ajax maakte Sneijder een miljoenentransfer naar Real Madrid, waar hij zijn kwaliteiten toonde. Vervolgens speelde hij ook voor Inter Milan, Galatasaray, OGC Nice en Al-Gharafa, waarbij vooral de laatste club een grote impact had op zijn bankrekening, gezien de steenrijke eigenaar. Na zijn pensionering als speler in 2019, probeerde Sneijder een trainersopleiding, maar vond dit niet bij hem passen. Sindsdien is hij regelmatig te zien in het programma Veronica Offside, waar hij samen met Andy van der Meijde en Wilfred Genee leuke anekdotes deelt uit zijn voetbalcarrière.

Vermogen

Wesley Sneijder heeft gedurende zijn voetbalcarrière aanzienlijke rijkdom vergaard. In 2018 nam hij de beslissing om te investeren in verschillende activa, waaronder cryptovaluta. Helaas verliep dit niet zoals gehoopt, wat resulteerde in een halvering van zijn vermogen van ongeveer 40 miljoen euro naar 20 miljoen euro op dit moment. Desalniettemin is dit nog steeds een bedrag waar veel voetballers jaloers op kunnen zijn!

Bronnen van inkomen

Volgens Sneijder zelf is het merendeel van zijn vermogen te danken aan zijn keuze voor een club aan het einde van zijn carrière. Hoewel het misschien niet de meest aantrekkelijke club was om voor te spelen – de tribunes van het immense Al-Gharafa-stadion waren altijd leeg – betaalde een welgestelde oliesjeik Wesley Sneijder enkele miljoenen per jaar. Dit bleek buitengewoon lucratief te zijn voor Sneijders bankrekening. Natuurlijk verdiende Wesley bij zijn andere clubs ook niet slecht. Als zijn crypto-investeringen succesvol waren geweest, zou zijn vermogen nog groter zijn geweest. Helaas hebben deze investeringen zijn vermogen van 40 miljoen euro doen afnemen tot ongeveer 20 miljoen euro. Sneijder was ook regelmatig te zien in reclames voor de gokwebsite Toto. Deze commercials stonden erom bekend dat ze enorme bedragen uitkeerden, ongeveer een miljoen euro per keer. Echter, sinds de invoering van nieuwe wetgeving in 2022, mogen bekende personen en voetballers niet langer optreden in dergelijke reclames. Dit is helaas ook van toepassing op Sneijder.

Maandsalaris 

Op dit moment werkt Wesley Sneijder als voetbalanalist voor het populaire programma Veronica Offside. Hoewel zijn exacte salaris niet bekend is, kunnen we ervan uitgaan dat hij een vergelijkbaar inkomen heeft als zijn collega Andy van der Meijde, wat neerkomt op ongeveer 30.000 euro per maand.

wesley sneijder

Check ook: Wesley Sneijder neemt Andy van der Meijde hilarisch in de maling

Bron: thinkrich.nl

Beeld: Instagram

You May Also Like