Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit absurde bedrag gaat het koningshuis volgend jaar méér verdienen 

Beeld: YouTube

Het financiële toelage pakket voor leden van de koninklijke familie in Nederland, waaronder Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, en Prinses Amalia, heeft al lange tijd de aandacht getrokken van zowel het publiek als de media. En dit jaar is geen uitzondering, aangezien de nieuwste cijfers aangeven dat het koningshuis volgend jaar aanzienlijk meer middelen zal ontvangen dan in voorgaande jaren.

Recente miljoenennota

Volgens de meest recente miljoenennota, die op Prinsjesdag is gepresenteerd, zal het koningshuis bijna 55,9 miljoen euro ontvangen, wat maar liefst 11 procent meer is dan het jaar ervoor. In vergelijking met het budget van 50,2 miljoen euro van het voorgaande jaar, illustreert deze stijging de voortdurende financiële ondersteuning van de koninklijke familie door de Nederlandse overheid. Een opvallend detail is dat de functionele kosten van Koning Willem-Alexander komend jaar met 4,5 miljoen euro zullen toenemen, waardoor zijn totale budget voor koningschap-gerelateerde uitgaven op 36,7 miljoen euro komt. Dit bedrag kan worden gebruikt voor kosten die direct verband houden met zijn rol als staatshoofd.

contact belastingvrij Nederlandse overheid koningshuis

Willem-Alexander en Amalia

Wat betreft de persoonlijke inkomens van de koninklijke familieleden, zien we enkele interessante verschuivingen. Koning Willem-Alexander zal naar verwachting ongeveer 400.000 euro meer ontvangen dan het voorgaande jaar, waarvan ongeveer 340.000 euro naar personeelskosten gaat en 55.000 euro naar zijn eigen inkomen. Dit resulteert in een jaarlijks inkomen van 1,09 miljoen euro voor de koning. Prinses Amalia zal ook een aanzienlijke stijging van haar toelage zien, met een verhoging van 100.000 euro. Hoewel haar toekomstige recht op 1,83 miljoen euro is vastgesteld, heeft ze al aangegeven dat ze haar inkomen zal blijven terugstorten tot het einde van haar studie, wat haar aankomende jaarinkomen op ongeveer 322.000 euro zou brengen. Ze zal ook afzien van onkostenvergoedingen, die naar schatting 1,5 miljoen euro bedragen, tenzij er substantiële kosten worden gemaakt in haar functie.

Máxima en Beatrix

Koningin Máxima ziet haar totale budget met ongeveer 64.000 euro stijgen, waarbij haar persoonlijke inkomen met 20.000 euro toeneemt tot ongeveer 431.000 euro vanaf 2024. Haar budget voor personele en materiële uitgaven zal ook met 43.000 euro stijgen. Prinses Beatrix, hoewel afgetreden als vorst, behoudt recht op een koninklijke uitkering, die volgend jaar naar verwachting een ton hoger zal zijn dan het huidige jaar, namelijk 1,84 miljoen euro. Deze cijfers werpen opnieuw een licht op de financiële aspecten van het Nederlandse koningshuis en blijven onderwerp van debat en discussie binnen de samenleving. Het volledige overzicht van de miljoenennota 2024 is beschikbaar voor iedereen die meer inzicht wenst in de financiële kwesties met betrekking tot de koninklijke familie.

Check ook: Dit is waar Koning Willem Alexander in 2022 allemaal op vakantie is geweest

Bron: manners.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like