Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit is waar Koning Willem Alexander in 2022 allemaal op vakantie is geweest

Willem Alexander op vakantie

Het koningschap is zo zwaar dat de koning de best betaalde ambtenaar van het land is. Maar FD wees erop dat er dan nog volop tijd is om vrij te nemen en op vakantie te gaan. Er zijn zelfs langere vakanties mogelijk naar verschillende landen. Dit is waar Koning Willem Alexander in 2022 allemaal op vakantie is geweest..

Verschillende landen

De koning heeft dit jaar als vakantieganger Lech, Sicilië, Griekenland, Andalusië, Florence, Pisa en Madrid bezocht, aldus FD. Daar stond hij zichzelf vaak toe om op kosten van de belastingbetaler met luxe regeringsjets te vliegen. Natuurlijk is men daar niet al te enthousiast over en vraagt men zich af hoe lang het koningschap nog zal blijven bestaan in Nederland.

koning willem alexander

Minder vertrouwen in de koning

Zelfs FD is sceptisch dat de monarchie in Nederland lang zal standhouden. Er zitten steeds minder mensen op te wachten. In 2020 had nog 76% van de Nederlanders vertrouwen in de koning, maar dat is nu gedaald naar 47%: de laagste score ooit gemeten door marktonderzoekers. De supporters zijn bijna allemaal ouderen en de tegenstanders zijn vooral jongeren. Dus de tijd lijkt het koningschap te verdrijven.

Gevolgen van de inzakkende populariteit

“Als Willem-Alexander de inzakkende populariteit van het koningshuis niet weet op te krikken, kon het binnen enkele jaren wel eens gedaan zijn met de monarchie. Een koning of koningin kan alleen functioneren als de functie en de persoon onomstreden zijn. In een land waar de helft van de bevolking het koningschap afkeurt, is dat zeker niet het geval.”, aldus het FD.

Dit is het vakantiehuis in Griekenland van de Koninklijke familie:

Bron & Beeld: welingelichtekringen.nl

You May Also Like