Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dierentuin onder vuur vanwege zwart-wit geverfde honden: ‘We hadden geen echte panda’s’

Dierentuin onder vuur vanwege zwart-wit geverfde honden: 'We hadden geen echte panda's'
Beeld: YouTube

Een dierentuin in China heeft kritiek beantwoord na de onthulling van een nieuwe attractie met honden die zijn geverfd om op panda’s te lijken. Als je een fan bent van de dierentuin, is de kans groot dat je graag dieren ziet die je normaal gesproken niet in huis of in de buurt ziet.

Panda’s

Waarschijnlijk vind je het leuker om exotische dieren uit verre oorden te zien, of dieren die je normaal gesproken alleen tegenkomt als je diep in de natuur bent. Maar bezoekers van de dierentuin van Taizhou in de provincie Jiangsu in China staan blijkbaar in de rij om een dier te zien dat ze ook in de beschaafde wereld zouden kunnen zien – het ziet er alleen een beetje anders uit. Op 1 mei trok de dierentuin een grote menigte opgewonden dierenliefhebbers toen het zich voorbereidde op de onthulling van een nieuwe attractie.

Toen de dierentuin de dieren onthulde, zagen de bezoekers kleine vierpotige wezens met witte gezichten en zwarte vlekken rond hun ogen en oren – net als de kleuren van een panda. Het enige is dat deze wezens geen panda’s waren. In feite waren het Chow Chows – een hond die je misschien herkent uit het echte leven of van sociale media, omdat ze het tegenovergestelde zijn van een wild dier. De keeshondjes komen oorspronkelijk uit Noord-China en werden in de dierentuin gepresenteerd omdat de eigenaren zeiden dat ze geen echte panda’s hadden om aan de bezoekers te laten zien.

Panda's
Beeld: YouTube

Dierenmishandeling

De eigenaren werden beschuldigd van het trimmen en verven van de honden om ze op panda’s te laten lijken, wat tot enige ophef leidde omdat de lokale bevolking de dierentuin beschuldigde van dierenmishandeling. Een woordvoerder van de dierentuin reageerde echter afwijzend op de kritiek door erop te wijzen dat ‘mensen ook hun haar verven’. De woordvoerder gaf ook aan dat de onthulling bezoekers er niet van heeft weerhouden naar de dierentuin te komen, want er komen nog steeds mensen om de kleine panda-imitators te zien.

“Natuurlijke kleurstof kan worden gebruikt op honden als ze een lange vacht hebben,” zei de woordvoerder. “Er zijn geen pandaberen in de dierentuin en daarom wilden we dit doen. Er komen veel mensen om ze te bezoeken en je moet in de rij gaan staan. “Je kunt ze zien tussen 8.30 en 17.00 uur. De nieuwste attractie van de dierentuin heeft online gemengde reacties losgemaakt, waarbij één kijker zei dat de Chow Chows er ‘schattig’ uitzagen met hun op panda’s geïnspireerde vacht.

Een ander grapte: “Nou, dat is een extreme manier om voor je honden te zorgen terwijl je aan het werk bent, lol.” Een criticus schreef echter: “Wreed om dit honden aan te doen.” Volgens What’s The Jam heeft een plaatselijke schoonheidsspecialiste verklaard dat natuurlijke kleurstoffen geschikt zijn voor de meeste huisdieren – hoewel eigenaren geadviseerd wordt om producten met chemicaliën te vermijden.

Check ook:

Dit panda dagverblijf is het schattigste dat je vandaag zult zien