Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze vraag mag je absoluut nooit stellen tijdens een sollicitatiegesprek

sollicitatiegesprek
Beeld: Pexels

Als je op zoek bent naar werk, dan is hier een advies dat je waarschijnlijk van niemand anders zult horen: Vraag tijdens een sollicitatiegesprek nooit aan een werkgever wat hun beleid is met betrekking tot remote werken. 

Onderzoek

Een onderzoek uit 2022 van GoodHire heeft aangetoond dat 78% van de managers van mening was dat enige vorm van in-person werk de voorkeur had. En 51% gaf aan dat hun bedrijven “zeker zouden overwegen” om het salaris van werknemers die weigeren terug te keren naar kantoor, te verlagen. Onvermijdelijk geloven veel leiders en CEO’s, zoals Mark Zuckerberg en Elon Musk, dat de balans te ver is doorgeslagen in het voordeel van remote werken en dat de prestaties daardoor te lijden hebben. Nog een stap verder, na hun grootschalige ontslagen, heeft Meta het aanbieden van remote werkmogelijkheden voor nieuwe werknemers tijdelijk stopgezet. Of het nu terecht is of niet, sommige managers zullen initiële sollicitatievragen over remote werken opvatten als het verkeerd overbrengen van prioriteiten. Zelfs voor mij is dit direct een waarschuwingssein.

Praktisch voorbeeld

Stel je deze situatie voor: Je sluit je sollicitatiegesprek af met een vraag over remote werken en je krijgt een koele reactie. De volgende dag ontmoet de hiring manager een andere kandidaat die zegt dat ze maandagochtend vroeg al op kantoor kunnen zijn. Natuurlijk ben jij misschien beter gekwalificeerd. Maar er is een reële kans dat de andere sollicitant als meer toegewijd wordt gezien. Dit kan zelfs gelden voor managers bij bedrijven met zeer uitgebreide remote work policies. Wat als een niet-remote baan voor jou onbespreekbaar is? Doe eerst je eigen onderzoek. Er zijn eindeloze bronnen online om achter de schermen te kijken.

Uitstekende eerste indruk

Je hebt al moeite gedaan om te solliciteren, dus je kunt de vraag net zo goed uitstellen tot je wordt uitgenodigd voor een tweede ronde. Waarom? Managers zijn in het algemeen misschien onbuigzaam, maar ze zullen alle moeite doen zodra ze onder de indruk zijn van een kandidaat. Maak dus een uitstekende eerste indruk wanneer de belangen hoog zijn. Jouw uitstekende vaardigheden in sollicitatiegesprekken hebben wellicht enige invloed om binnen een bedrijfsuitzondering te passen.

Check ook: UNO zoekt naar ‘Chief-speler’ die dagelijks 4 uur wil spelen voor 4000 euro per week!

Bron: cnbc.com

Beeld: Pexels

You May Also Like