Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Rood racemonster heeft twee vliegtuigmotoren en gaat maar liefst 650 km/u!

Auto met vliegtuig motoren

Je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen waarom deze auto de naam “insanity” heeft gekregen. De rode auto heeft namelijk twee vliegtuigmotoren en hierdoor een topsnelheid van maarliefst 650(!) kilometer per uur! Het hele project begon allemaal in 2004, toen Ryan McQueen naar een dragrace ging, hierbij racen vreselijk snelle auto’s tegen elkaar over een korte afstand. Het was die dag dat Ryan zijn ogen liet vallen op een vergelijkbare auto en toen wist hij meteen: zoiets moet ik ook hebben.

Het bouwen van de auto ging niet van een leien dakje, aangezien Ryan geen technische achtergrond heeft. Zijn grootste hulpbronnen waren YouTube en Google: “Ik had niet heel veel geld en ook nog eens weinig kennis van het bouwen van een auto. Daarom leerde ik naarmate ik steeds verder vorderde met de auto”, aldus Ryan. Het heeft hem uiteindelijk twaalf jaar gekost om de auto in elkaar te zetten en de auto kostte hem 90.000 Canadese dollar, wat omgerekend zo’n 63.000 euro is.

Het bloedsnelle racemonster is bijna klaar en er is veel interesse voor de auto. Ryan is namelijk al meerdere malen geboekt om zijn auto bij verschillende autoshows te laten zien en ook om mee te doen aan verschillende dragraces. Of hij er daadwerkelijk mee mag racen is nog niet helemaal zeker. Voordat het echt zover is, moet de auto dit najaar eerst goedgekeurd worden op veiligheid. Zou jij er een rondje in durven rijden?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like