Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Contant geld lastig te krijgen vanwege defecte Geldmaten: ‘Onderdeel slecht leverbaar’

Het Mysterie van de Falende Pinautomaten: "Echt Bizar!"
Beeld: Pexels Liliana Drew

De afgelopen tijd lijkt contant geld steeds meer te verdwijnen, en betalen we steeds vaker met onze pinpas, of zelfs gewoon met onze smartphones. Niet iedereen is hier even blij mee. Sommigen vinden dat het hiermee ouderen wordt lastig gemaakt omdat ze hun pincode niet kunnen onthouden. Anderen denken dat de overheid hiermee steeds meer controle over de bevolking probeert te krijgen. Hoe dan ook, het überhaubt opnemen van contant geld is de laatste tijd lastig, omdat veel Geldmaten defect zijn. dit zou te maken met een bepaald onderdeel, dat lastig te krijgen zou zijn.

Het Raadsel van de Defecten

Zeg eens eerlijk, hoe vaak ben jij een kapotte pinautomaat tegengekomen in de afgelopen maanden? De kans is groot dat het vaker is dan je zou willen. En daar is een reden voor. De vinger lijkt te wijzen naar Geldmaat, de plek waar we contant geld verwachten te vinden. Maar nee, een mysterieus onderdeel lijkt roet in het eten te gooien. ‘Niet goed leverbaar’ zeggen ze. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Waar zijn de Flappen?

Onze geliefde banken hebben ooit beloofd dat slechts 1 op de 40 automaten kapot mag zijn. Maar, surprise! Dit is nu al 1 op de 20. Geen wonder dat je in de rij staat te wachten voor dat ene werkende apparaat. En als het dan niet werkt? Oh boy, bereid je voor op een digitale bankreis, want flappen trekken is even geen optie. Frustrerend, toch?

Conspiracy Theories à la Geldmaat

Het lijkt wel een thriller! Een onderdeel dat ineens ‘niet goed’ leverbaar is? Sommige mensen (en laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een goede samenzweringstheorie?) gaan ervan uit dat deze beweging een geplande beweging is naar een samenleving zonder contant geld. Klinkt spannend, maar zou het waar zijn? Het zijn vooral de mensen die echt afhankelijk zijn van die pinautomaat die het hardst getroffen worden. Sommigen wonen in dorpen waar er slechts één eenzame automaat staat. En die automaten lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Waar is de liefde voor de dorpen en steden?

Is er Licht aan het Einde van de Tunnel?

De grote vraag is natuurlijk: komt er een oplossing? Het antwoord is nog onzeker. Automaten lijken ook in de komende maand het spelletje ‘raad eens of ik werk vandaag’ te blijven spelen. Maar Geldmaat belooft te vechten tegen de storingen. We houden hoop!

Spaarpot aanspreken

Sta je op het punt om contant geld te pinnen? Misschien eerst even de horoscoop checken of het je geluksdag is. Grapje natuurlijk! Maar zonder dollen, laten we hopen dat de mysterieuze defecten snel opgelost worden. En tot die tijd? Misschien toch maar die spaarpot aanspreken.

Check ook:

Bron: Hart van Nederland