Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

De voordelen van plassen onder de douche

Of het nu met afkeer of stiekeme vreugde wordt benaderd, urineren onder de douche blijft een onderwerp van debat. De vraag rijst of deze gewoonte echt gunstig is. Hoewel velen aarzelen om het toe te geven, blijkt het urineren onder de douche een onderwerp te zijn waarover weinig openlijk wordt gesproken.

Geen slechte gewoonte

Onderzoek onthult dat 61% van de Nederlanders deze gewoonte stiekem omarmt tijdens hun ontspannende douchesessies. Intrigerend genoeg wijst recente informatie uit dat dit wellicht geen slechte gewoonte is.

Urineren tijdens het douchen biedt diverse voordelen, waaronder milieuvriendelijkheid door het verminderen van waterverbruik bij het doorspoelen. Een enkele plasbeurt kan al zo’n 6 liter water besparen, wat significant wordt bij frequente plaspauzes. Bovendien leidt dit tot kostenbesparingen, omdat er minder toiletpapier nodig is. De combinatie van water en papier vermijden onder de douche draagt bij aan deze doordachte benadering.

Het klinkt wellicht ongebruikelijk, maar naast de financiële besparingen biedt het plassen onder de douche ook hygiënische voordelen. Urine, hoewel het in eerste instantie vreemd lijkt om het op de grond te lozen, heeft eigenlijk reinigende eigenschappen. Natuurlijk blijft het belangrijk om schoonmaakmiddelen te gebruiken en niet zomaar overal te plassen. Bovendien draagt deze praktijk bij aan gezondheid; een toiletbril kan immers vol bacteriën zitten. Echter, enige maatregel is gepast – niet alles kan ongebreideld worden toegestaan.

Check ook: PETER GILLIS HEEFT EEN NIEUWE BAAN GEVONDEN?

Bron: Panorama
Beeld: Pexels

You May Also Like