Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

De aarde krijgt er volgende week een tweede maan bij!

tweede maan
Beeld: Pixabay

We krijgen er vanaf de volgende week een tweede maan bij. Het gaat om een mini-maan die in een baan om de aarde zal draaien. Terwijl we er altijd aan gewend waren om rond te gaan in de ruimte met enkel die ene maan om ons heen, wordt het voor een korte tijd een draaierige toestand met 2 manen. Na het einde van dit jaar zal die maan verdwenen zijn.

ATLAS heeft een tweede maan gezien

De tweede maan was waargenomen door de Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System, een groep mensen die graag ATLAS als afkorting voor hun organisatie wilden hebben. Op 7 augustus zagen zij de asteroïde 2024 PT5, en ze menen dat deze tussen 29 september en 25 november volledig in een baan om onze planeet zal draaien voordat hij zich losmaakt van de zwaartekracht van de aarde en verder de ruimte in raast.

tweede maan
Beeld: Pexels

De tweede maan kan niet gezien worden

Volgens WordsSideKick.com zal de nieuwe maan maar 57 dagen bij ons zijn en moeilijk te spotten, omdat het maar ongeveer 10 meter breed is. Om dat in perspectief te plaatsen: onze huidige maan is ongeveer 3,4 miljoen meter breed, dus misschien moeten we meer nadruk leggen op het haast microscopisch kleine aspect van de tweede maan. Er is ook gezegd dat we af en toe een mini-maan zullen krijgen, wat al voorkwam in 1981 en 2022.

maan
Beeld: Pexels Rudra Gupta

Ontginnen van mini manen door ruimtegekken

Intussen hebben ruimte-gekken gesuggereerd dat het leren ontginnen van mini-manen voor hun hulpbronnen een mogelijke start zou kunnen zijn voor het extraheren van materiaal uit asteroïden die voorbij razen. En natuurlijk heeft de aankondiging van een mini-maan ook veel (bijgelovige) aardbewoners een beetje in verwarring gebracht over wat dit zou kunnen doen met de (niet bestaande) weerwolven.

80-jarige komeet

In andere ruimte gerelateerde happenings kun je binnenkort een komeet zien die naar zeggen van de één of andere geleerde weetal, al 80 jaar om onze aarde draait. De laatste keer dat het boven de aarde vloog, was tijdens het stenen tijdperk, dus mis deze kans niet!

Check ook:

NASA plant doemscenario voor asteroïde met 72 procent kans om de aarde te raken (sgxl.nl)

You May Also Like