Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Dame laat zien hoe je een heerlijk fonduetje oorlog maakt

Dame laat zien hoe je een heerlijke fonduetje oorlog maakt
Beeld: Instagram hoevetterdebetter

Welkom bij de nieuwste sensatie op culinair gebied: fonduetje oorlog! Jawel, u leest het goed. Het is niet langer alleen maar kaas of chocolade dat we in een potje smelten om vervolgens ons voedsel erin te dopen als een stelletje verloren zielen op een culinaire bedevaart. Nee, beste lezers, fonduetje oorlog is het nieuwste hoogtepunt in de wereld van voedselwaanzin. 

Heerlijke fonduetje oorlog

En wie anders dan de onverschrokken culinaire pionier achter Instagrampagina “hoevetterdebetter” om ons te laten zien hoe dit epische festijn tot stand komt? In een epische première van haar serie “Will it Fondue?” gooit onze heldhaftige dame alle conventies het raam uit en besluit ze dat het tijd is voor een fonduetje oorlog. Want waarom zou je je beperken tot kaas of chocolade als je een overvloed aan sauzen tot je beschikking hebt? Een waarlijk revolutionair inzicht, als je het mij vraagt. 

fonduetje oorlog
Beeld: Instagram hoevetterdebetter

Een zwembad vol saus

Maar laten we eens een kijkje nemen naar de daadwerkelijke uitvoering van dit culinaire meesterwerk. Onze dappere dame doopt alles wat los en vast zit in een zee van sauzen. Frietjes, worst, brood – niets is veilig voor haar grenzeloze experimenteerdrift. Het lijkt bijna alsof ze een bad neemt in een zwembad vol saus, en eerlijk gezegd, we zouden niet verbaasd zijn als ze dat binnenkort ook daadwerkelijk doet. 

Reacties op de video

Natuurlijk kunnen we altijd rekenen op de vriendelijke en genuanceerde reacties van het internet publiek om ons te herinneren aan de essentie van goede smaak. “Eigenlijk gewoon snacken met een kanker abnormale hoeveelheid saus”, merkt een attente gebruiker op. Ja, het is waar, sommigen van ons hebben nog steeds een ietwat bescheiden opvatting van wat als ‘normaal’ wordt beschouwd. Maar laten we niet vergeten dat dit fonduetje oorlog is, mensen! Normaal is hier een vies woord.

Intensive care??

En dan hebben we nog de sublieme vergelijking met een ‘intensieve care’ behandeling: “Dit is fonduutje intensiev care. Hoe slippen je aderen dicht.” Och, de poëzie van het internet. Het is als een warm bad van sarcasme en bitterheid, waar we allemaal in kunnen weken terwijl we ons verbazen over de onverzadigbare menselijke drang om zelfs de meest basale culinaire geneugten te compliceren. En een derde reactie: “Gwn een prima bak, patatje oorlog is precies hetzelfde dus snap niet waar iedereen over klaagt. Wel een ander puntje, die dame kan wel een flinke worst happen”

Wat is eigenlijk het verschil?

Maar laten we eerlijk zijn, beste lezers. Patatje oorlog, fonduetje oorlog – wat is eigenlijk het verschil? Het zijn allemaal maar labels die we op voedsel plakken om onszelf een gevoel van controle te geven over de chaos die onze smaakpapillen soms lijken te zijn. En laten we vooral niet vergeten dat onze dappere dame, ondanks alle kritiek, toch maar mooi een flinke worst heeft gehapt. Een ware heldendaad in deze tijden van culinaire revolutie.

Een glorieuze bijdrage aan de gastronomische geschiedenis

Dus laten we een toost uitbrengen op de pioniersgeest van “hoevetterdebetter” en haar glorieuze bijdrage aan de gastronomische geschiedenis. Moge fonduetje oorlog voor altijd in onze harten (en slagaders) blijven voortbestaan als een herinnering aan de eindeloze mogelijkheden van menselijke dwaasheid. En wie weet, misschien is het volgende week tijd voor fonduetje sushi?

Check ook:

Lekker snacken in de auto: deze mini-frituurpan van Bol.com past in je dashboard!

You May Also Like