Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Café rekent 10 euro voor een stoeltje op het terras

Café rekent 10 euro voor een stoeltje op het terras
Beeld: Pexels Haberdoedas

Dacht je een relaxed middagje te genieten van de Spaanse zon op een terrasje in Sevilla? Denk dan nog eens goed na. Want in deze stad kost een plekje in de zon je tegenwoordig 10 euro voor een stoeltje op het terras. Jawel, je leest het goed. Een slimme (of sluwe?) restaurantuitbater heeft besloten dat zonnestralen een luxe zijn. En deze ‘zonbelasting’ is snel onderwerp van gesprek geworden, zowel bij toeristen als bij de locals.

Zonlicht Aan de Hoogste Bieder

In een stad waar de zon bijna het hele jaar door schijnt, lijkt 10 euro voor een stoeltje op het terras misschien een klein fortuin. Vooral als je bedenkt dat dit extraatje bovenop je koude drankje of tapas komt. Het idee dat je moet betalen voor natuurlijk zonlicht heeft voor de nodige verbazing en discussie gezorgd. De invoering van 10 euro voor een stoeltje op het terras heeft niet alleen toeristen maar ook de inwoners van Sevilla in beroering gebracht. Op social media delen mensen massaal hun ongenoegen. “Waarom zou ik extra betalen om van de zon te genieten?” is een vraag die je vaak terugziet. Een lokale bewoner merkte op: “Als ze 10 euro voor een stoeltje op het terras vragen, wat is dan de volgende stap? Ademlucht verkopen?”

Café rekent 10 euro voor een stoeltje op het terras
Beeld: Pexels Egor

10 euro voor een stoeltje op het terras?

De discussie rondom 10 euro voor een stoeltje op het terras brengt grotere vragen met zich mee over de toekomst van horeca en gastvrijheid in populaire toeristische steden. Het dwingt ons na te denken over wat redelijk is om te vragen van gasten en hoe we de charme van onze steden behouden zonder ze uit te melken.

Zon of Schaduw, Dat is de Vraag

De introductie van 10 euro voor een stoeltje op het terras in Sevilla heeft een interessant debat geopend over de waarde van natuurlijke bronnen en de ervaring van het stadsleven. Of deze trend zich zal verspreiden of snel zal verdwijnen onder de druk van publieke opinie, blijft te bezien. Wat zeker is, is dat het gesprek over de prijs van plezier in de zon nog lang niet over is. Dus, de volgende keer dat je in Sevilla bent, vraag je je misschien af: betaal ik die 10 euro voor een stoeltje op het terras, of zoek ik toch maar een schaduwrijk plekje op?

Check ook:

You May Also Like