Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Bier helpt bij het afvallen

media_xll_1170065_0

JAJA, het is WEEKEND! En wij beginnen dit weekend met het vertellen van heel goed nieuws. Want uit onderzoek is gebleken dat bier drinken helpt bij afvallen. Dus jij kan het vanavond goed op een zuipen zetten, zonder je daar de volgende dag schuldig over te voelen. Of nouja, een soort van. 

In bier (en hop) zit namelijk een stofje – genaamd xanthohumol – dat er voor zorgt dat je gewicht kan verliezen. De onderzoekers van de Oregon State University kwamen hier achter nadat ze bij 48 mannelijke muizen twaalf weken lang uitgebreid onderzoek hadden gedaan. De muizen werden verdeeld in twee groepen. Beide groepen kregen een mega vet voedingschema, alleen een van de twee groepen kreeg – in tegenstelling tot de andere groep – 30 tot 60 milligram xanthohumol per kilo toegediend. 

Na twaalf weken werden de resultaten naast elkaar gelegd. Wat bleek de groep die xanthohumol toegediend kreeg kon zijn cholesterol met maar liefst 80% verlagen en kwam maar liefst 22% minder aan dan de andere groep. 

Er zit nog wel een dikke maar aan dit verhaal. De muizen hadden namelijk ontzettend veel xanthohumol nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Mocht jij hetzelfde resultaat willen bereiken, dan moet jij flink aan de bak. Op basis van iemand die 65 kilo weegt moet je namelijk 3500 biertjes in 24 uur drinken wil je hetzelfde resultaat bereiken als de muizen. Oftewel, hou het maar lekker op een paar biertjes dit weekend en duik daarna maar weer de sportschool in om alles er vanaf te trainen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like