Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Beeldhouwbedrijf gebruikt nepagenten om bestuurders in Japan te laten afremmen

Beeld: WeTell Media

Een paar opblaasbare politieagenten bevorderen de verkeersveiligheid in Tanbasasayama, Hyogo Prefecture, Japan. De “politieagenten” die dienst doen en bescherming bieden naast de noordelijke rijbaan van National Route 176 in de buurt van Minami-Yashiro Station op de JR Fukuchiyama Line zijn eigenlijk poppen.

Opblaasbare politieagenten

Ze zijn gemaakt door Mamoru Miyata, 50, de eigenaar van M-Class Garden, een bedrijf dat dierensculpturen verkoopt, verhuurt en maakt in Sanda in de prefectuur. Hij plaatste de opblaasbare politieagenten begin mei op zijn eigen terrein, samen met een nep-patrouillewagen, in de hoop verkeersongelukken te voorkomen langs de lange, rechte weg die door een schoolzone loopt. De mannelijke pop zit voor een snelheidsradar, terwijl zijn vrouwelijke partner bij de auto staat. De opblaasbare politieagenten hoeven zich geen zorgen te maken dat ze gearresteerd worden, omdat ze zich voordoen als echte politieagenten, want Miyata heeft overlegd met het hoofdbureau van de politie van de prefectuur van Hyogo en toestemming gekregen voor de displays.

Beeld: WeTell Media

Draagbare flitspaal

Volgens de politie van de prefectuur (via Asahi Shimbun) levert de namaak zwart-witte patrouillewagen ook geen problemen op omdat er geen specifieke namen of tekens van politieafdelingen op staan. Op de zijkant van het voertuig staat zelfs het woord “PEACE” in plaats van “POLICE”. Volgens Asahi Shimbun is de draagbare flitspaal gemaakt door twee blikken op elkaar te stapelen en wit te schilderen. De beelden van een giraffe en een panda bij de patrouillewagen geven het geheel een eigenzinnig tintje.

De installatie is al viraal gegaan op sociale media en heeft het gewenste veiligheidseffect. Motorrijders en andere automobilisten vertragen of stoppen zelfs om foto’s te maken van de poppen. Miyata zei dat hij hoopt dat zijn creaties niet alleen de wegen veiliger maken, maar ook de gemeenschap verlevendigen.

Beeld: WeTell Media

Check ook:

Deze politieagenten doen fantastische lip sync battle tegen andere politieagenten

You May Also Like