Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Angstige realiteit van slaapverlamming onthuld in beklemmende video

slaapverlamming
Beeld: YouTube/Pexels

Ontdek hoe de grens tussen droom en realiteit vervaagt en de intense sensaties van machteloosheid en beklemming tot leven komen tijdens een slaapverlamming. Deze meeslepende visualisatie werpt licht op de verontrustende realiteit van slaapverlamming en biedt een inzichtelijke blik in de beangstigende momenten die mensen tijdens dit fenomeen kunnen ervaren.

De angstige realiteit van slaapverlamming

Zelfs de woorden ‘slaapverlamming’ kunnen al genoeg zijn om rillingen over je rug te laten lopen, maar deze simulatievideo laat echt zien hoe angstaanjagend de ervaring kan zijn. In werkelijkheid is slaapverlamming onschadelijk en gebeurt het meestal maar één of twee keer in iemands leven. Toch is het vooruitzicht om wakker te worden zonder de mogelijkheid om te bewegen of te praten letterlijk iets uit een horrorfilm, dus het is begrijpelijk dat velen van ons er bang voor zijn.

Als je geluk genoeg hebt om de ervaring nooit te hebben meegemaakt, kun je hier ontdekken hoe het kan zijn: De bizarre ervaring van slaapverlamming treedt op wanneer je wakker wordt of in slaap valt, en je lichaam zich in ‘slaapmodus’ bevindt terwijl je hersenen nog actief zijn. Hierdoor zit je als het ware gevangen.

Beeld: Pexels

Gedetailleerde simulatie

Slaapverlamming is eerder in verband gebracht met slapeloosheid, verstoord slaappatroon, PTSS of een familiegeschiedenis van slaapverlamming, samen met enkele andere aandoeningen, maar helaas is het nog steeds niet helemaal duidelijk waarom slaapverlamming kan optreden – wat betekent dat je niet kunt voorspellen wanneer het kan toeslaan. Als het gebeurt, kun je hallucinaties ervaren of een gevoel van verstikking – beide passen niet in de comfortabele, veilige en ontspannen sfeer die we normaal gesproken hopen te hebben tijdens het slapen. De simulatie van JRD Artistry geeft een voorbeeld van hoe dit eruit zou kunnen zien, met bewegende schaduwen en vormen, en zelfs iets dat omhoog klimt op het bed terwijl de persoon die kijkt gevangen ligt.

Kijkers erkennen realisme van simulatievideo slaapverlamming

Na het bekijken van de video hebben kijkers toegegeven dat het goed laat zien hoe de angstaanjagende beproeving kan voelen. Iemand merkte op: “Ik lijd aan slaapverlamming en ervaar het een of twee keer per week, dit is ongelooflijk nauwkeurig behalve het feit dat het altijd rood licht is (althans bij mij) en de figuren zijn niet altijd eens menselijk, maar gewoon half menselijk gevormd en als mistige schaduwen. Geluid en aanraking zijn ook een groot onderdeel ervan, ik heb daadwerkelijke pijn gevoeld tijdens een van deze ervaringen, en de geluiden zijn hartverscheurend.” Een andere kijker voegde eraan toe: “Ik heb slaapverlamming en dit is zo accuraat.”

Om slaapverlamming te voorkomen, adviseren experts om regelmatig zeven tot negen uur slaap per dag te krijgen, ongeveer op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op hetzelfde tijdstip op te staan, en regelmatig te bewegen, maar niet in de vier uur voor het slapengaan. Je wordt ook geadviseerd om grote maaltijden, roken, alcohol of cafeïne voor het slapengaan te vermijden. Bekijk hieronder de video:

Check ook: Onderzoek wijst uit: te hard en te lang werken kan leiden tot haarverlies

Bron: Unilad

You May Also Like