Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Zo kun je gemakkelijk achterhalen wie je groepsbericht op WhatsApp gelezen heeft

Zo kun je gemakkelijk achterhalen wie je groepsbericht op whatsapp gelezen heeft
Beeld: Pexels Anton

Heb je je ooit afgevraagd wie je groepsbericht op WhatsApp gelezen heeft? Je bent niet alleen! Met groepchats die soms wel uit duizenden leden bestaan, kan het een echte speurtocht worden. Maar vrees niet, er is een simpele truc die je helpt om snel en eenvoudig te checken wie je groepsbericht op WhatsApp gelezen heeft.

De basis van berichten lezing

Elke keer dat je een bericht stuurt, zie je eerst twee grijze vinkjes. Die worden blauw als iedereen het bericht heeft gelezen. Maar er is nog een trucje voor grote groepen waar je niet meteen kunt zien wie je bericht heeft gezien, vooral als de leesbevestigingen uitgeschakeld zijn. Dit kan handig zijn als je snel wilt checken wie al gereageerd heeft zonder door de hele chat te hoeven scrollen. Zo blijf je efficiënt en up-to-date, zelfs in de meest actieve groepschats.

Zo kun je gemakkelijk achterhalen wie je groepsbericht op whatsapp gelezen heeft
Beeld: Pexels Anton

Hoe check je wie je groepsbericht op WhatsApp gelezen heeft?

Het is echt makkelijker dan je zou denken, en met deze eenvoudige stappen zie je snel wie je berichten heeft gelezen in WhatsApp:

1. Open de WhatsApp-groepschat waarin je het bericht hebt verzonden.

2. Zoek het specifieke bericht dat je wilt controleren.

3. Druk op het bericht en houd vast, of veeg het bericht naar links als je een iPhone gebruikt. Op Android kun je op het bericht tikken en vervolgens op het ‘Info’ icoontje (i) of de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm tikken.

Zo kun je gemakkelijk achterhalen wie je groepsbericht op whatsapp gelezen heeft
Beeld: YouTube

4. Bekijk de informatie. Je ziet nu een scherm met ‘Gelezen door’ (blauwe vinkjes) en ‘Afgeleverd aan’ (twee grijze vinkjes). Onder ‘Gelezen door’ zie je de namen van de personen die het bericht al hebben gelezen.

Deze functie is ontzettend handig, vooral in grote groepen waarbij het moeilijk kan zijn om bij te houden wie wat heeft gezien. Als je foto’s hebt gedeeld, dan verschijnt er onder de afbeelding ‘gezien’ om aan te geven wie de foto al heeft bekeken. Dit is een perfecte manier om te verzekeren dat je informatie door de juiste ogen is gezien, zonder dat je iedereen individueel hoeft te vragen of ze het bericht hebben ontvangen.

Extra Tips voor WhatsApp Gebruikers

Deze truc werkt perfect voor die momenten waarop je snel wilt zien wie up-to-date is zonder door eindeloze berichten te scrollen. Het is een onmisbare tool voor iedereen die actief is in grote of zakelijke groepen.

Blijf op de Hoogte

Dus, de volgende keer dat je nieuwsgierig bent wie je groepsbericht op WhatsApp gelezen heeft, herinner je dan deze eenvoudige swipe-truc. Het is snel, efficiënt, en laat je nooit in het duister tasten. Wie wist dat het checken van leesbevestigingen net zo makkelijk kon zijn als het swipen van een Tinder-profiel? Probeer het uit en wordt de meest geïnformeerde persoon in je groep!

Check ook: