Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Gast test of je met touwtje aan een blikje de statiegeldautomaat voor de gek kan houden

En zo heb je meer statiegeld op blikken …
Beeld: Dailybuzz

Heb je je ooit afgevraagd of je het systeem kunt slim af zijn met een simpel touwtje? Nou, je bent niet alleen! Met de nieuwe regeling rond statiegeld op blikken is er een creatieve ziel in Enschede die besloot om de grenzen van het mogelijke (en misschien ook het toelaatbare) te verkennen. Het idee? Een blikje aan een touwtje vastmaken om te zien of hij meer dan eens statiegeld op blikken kon scoren. Kom mee op een avontuurlijke reis door de wereld van recycling en ontdek of deze slinkse strategie vruchten afwierp.

Statiegeld op blikken

In een wereld waar elk centje telt, kwam deze Enschedese avonturier met het lumineuze idee om statiegeld op blikken meerdere keren te innen. Het wapen van keuze? Een blikje en een touwtje. Simpel, doch geniaal. Stel je voor: je staat daar, met je blikje vastgebonden, klaar om het in de automaat te gooien. Je hart bonst in je keel. Zal het werken? Zal dit het begin zijn van een nieuw tijdperk in statiegeldoplichting?

En zo heb je meer statiegeld op blikken …
Beeld: Wikipedia

Automaten slimmer 

Spoiler alert: de automaten zijn slimmer dan we dachten. Het blijkt dat de ingenieurs achter de statiegeldmachines ook niet van gisteren zijn. Onze held stond daar, met een touwtje in zijn hand, maar zonder extra statiegeld op blikken. Hoewel de poging om het systeem te slim af te zijn misschien niet het gewenste financiële resultaat opleverde, verdient het zeker punten voor creativiteit. En een herinnering dat niet alle slimme plannen even slim uitpakken.

Aan het einde van de dag heeft onze Enschedese vriend misschien niet extra statiegeld op blikken verdiend, maar hij heeft wel een verhaal dat de ronde zal doen. Soms is de ervaring zelf waardevoller dan het geld dat je had kunnen verdienen.

Check ook:

You May Also Like