Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

59-jarige man uit Venlo verstopte €4 miljoen achter koelkast en €150.000 in schoenendoos

Beeld: Pexels

Een 59-jarige man uit Venlo, gelegen in Noord-Limburg, staat momenteel voor de rechter waar hem een celstraf van 8 jaar wordt geëist. Deze man wordt beschouwd als een belangrijke speler binnen de wereld van synthetische verdovende middelen.

Geheime bergplaats onthuld

In 2011 werd er een verbluffende vondst gedaan in de woning van de man: speciaal opgeleide militairen ontdekten maar liefst € 4.300.000 achter een koelkast. Dit enorme geldbedrag was slim verborgen in een bergruimte achter een aanbouwkeuken. Naast dit ernstige vergrijp wordt de Limburger ook verdacht van het witwassen van een aanzienlijk bedrag van miljoenen euro’s, evenals deelname aan een criminele organisatie. Opmerkelijk genoeg werd er in zijn woning een totaalbedrag van ongeveer € 6.000.000 aangetroffen, op ingenieuze wijze verstopt. Om toegang te krijgen tot het geld, moesten de militairen van de landmacht, die speciaal getraind zijn voor dergelijke situaties, door een dubbeldeurs Amerikaanse koelkast. Dit intrigerende voorval speelde zich af in een ogenschijnlijk normale woonwijk in Venlo, een stad in Limburg waar er in Nederland zoveel van zijn. Bij een tweede huiszoeking, een jaar later, werden niet alleen in de woning van de man, maar ook in het huis van zijn buren opnieuw aanzienlijke hoeveelheden contant geld aangetroffen. In de woonkamer werd achter de inzethaard nog eens € 100.000 ontdekt, terwijl er in een schoenendoos in de slaapkamer nog eens € 150.000 lag. In totaal is er tijdens huiszoekingen die plaatsvonden in 2010, 2011 en 2012 een bedrag van maar liefst € 6.000.000 in contanten aangetroffen.

Beeld: Pexels

Bewijsmateriaal tegen de verdachte stapelt zich op

Het Openbaar Ministerie ziet de witwas beschuldiging als de zwaarste tegen de verdachte. De betrokkene wordt echter ook aangeklaagd voor het produceren en bezitten van amfetamine, een soort synthetische drug. Alle gevonden cash en bezittingen, inclusief luxe horloges en auto’s, zijn in beslag genomen en zullen verbeurd worden verklaard. Volgens een lokale nieuwsbron zal de definitieve rechtelijke uitspraak op 31 augustus in de rechtbank van Den Bosch plaatsvinden. Op dat moment krijgt de verdachte de mogelijkheid om zich tegen de beschuldigingen te verdedigen. Het OM eist een gevangenisstraf van acht jaar.

Check ook: Italiaanse vrouw (98) vindt 475.000 euro die haar man in naaimachine had verstopt

Bron: Pureluxe.nl

You May Also Like