Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

12 optische illusies die je hersenen doen kraken

optische_illusie

Een optische illusie is iets wat het oog waarneemt, maar dat door je hersenen anders wordt geïnterpreteerd. Anders gezegd, je hersenen worden even flink gefuckt! Hieronder zie je dus 12 van dit soort mindfucks waarvan je hersenen flink zullen gaan zweten, enjoy!


1. Welke kant draaien ze nou op?

Als je naar het linker figuur kijkt, draait het linker rad linksom en het rechter rad rechtsom, kijk je vervolgens naar het rechterfiguur dan draait het linker rad plotseling rechtsom en het linker rad linksom. Huuuhhhh!?


2. Waar gaat de metro heen?

Welke kant rijdt deze metro nou op? Als je goed kijkt kan je het beide kanten op laten rijden. Weirrrd!


3. Twisted mind

Als je naar het onderstaande ronddraaiende plaatje kijkt, lijkt het erop alsof de tekst soms stopt met draaien. Echter is dit niet het geval! Doordat de bewegende bolletjes dezelfde snelheid aannemen als de draaiende tekst, denken je hersenen dat de tekst stilstaat. In werkelijkheid draait de tekst constant op dezelfde snelheid rond!


4.  Van voor naar achter..

Beweeg je hoofd naar de afbeelding toe en vervolgens weer terug. De afbeelding lijkt nu te bewegen. In werkelijkheid is het natuurlijk gewoon een stilstaand plaatje en houden je hersenen je weer voor de gek!


5. Welke paarse stippen?

Nu zie je de paarse stippen waarschijnlijk nog. Maar zodra je de afbeelding van dichterbij bekijkt en je jezelf helemaal focust op het kruisje in het midden, beginnen de paarse bolletjes te verdwijnen en blijft alleen het groene bolletje over, weird!


6. Focus en het balletje verdwijnt!

In deze afbeelding lijkt het net alsof er grijze rondjes tussen de blokjes verschijnen. Als je je focust op de rondjes verdwijnen ze opeens weer. Huhhhh, hoe dan?


7. Jesus!

Misschien wel de meest klassieke optische illusie die er is. Maar tegelijkertijd misschien ook wel de vetste! Staar 30 seconden van dichtbij naar de 4 bolletjesin het midden van de afbeelding. Kijk vervolgens naar een muur of het plafond en knipper met je ogen. Huhhh!? Wie zie je daar opeens?


8. De verborgen cirkels

Je zou het in eerste instantie waarschijnlijk niet zeggen, maar in deze afbeelding, waar je alleen rechte lijnen ziet, zitten 16(!) rondjes verborgen. Zoek, zoek, zoeken maarrrrr!


9. De zonnebloem?

In deze afbeelding lijkt de bloem/zon steeds feller te gaan schijnen. Maar in het werkelijkheid is het natuurlijk gewoon een stilstaande afbeelding en worden je hersenen op een of andere manier voor de gek gehouden.


10. Brainfuck tot de max!

Deze 4 plaatjes staan allemaal helemaal stil, je hersenen vinden alleen weer van niet. Zolang je je niet focust op een van de afbeeldingen, blijven ze maar draaien!


11. De magische goocheltruc

Voor deze truc moet je wel weer zelf aan het werk. Focus je op het puntje. Probeer hierna met je neus het puntje aan te raken op je scherm. Als het goed is heb je de zwevende vrouw nu zelf door de hoepel getoverd!


12. De LSD trip

Deze optische illusie geeft je een aantal seconden het gevoel dat je LSD hebt gebruikt. Kijk het gehele filmpje, focus je op de letters en zodra de letters verdwijnen kijk om je heen. Het effect duurt slechts een paar seconden en dan zie je alles weer normaal!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like