Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Zwerfhondje volgt hardloper 125 km lang in de woestijn en wordt geadopteerd

hondje

Een prachtig verhaal speelde zich af tijdens een ultramarathon in de Gobi-woestijn in China. Een zwerfhondje rende dagenlang 125 km lang, achter hardloper Dion Leonard aan. Toen de hond na twee dagen mee rennen tegen hem aan kwam slapen, kon de Australische hardloper niets anders dan het hondje adopteren en hem nog een dagje mee laten rennen.  ,,Dat kleine hondje zat naast me en keek me aan of we vandaag weer samen zouden gaan rennen”, aldus Leonard tegen de krant The Washington Post. 

De duurloper zag het hondje al bij de start, maar verwachtte niet dat hij het al die tijd vol zou houden. Toen hij voor de tweede dag mee rende besloot hij het beestje een naam te geven en naar de woestijn te vernoemen: Gobi. De twee werden steeds dikkere vrienden. De hond stimuleerde hem zelfs om harder te lopen, door voor hem uit te rennen. Andersom gaf de renner het hondje eten en water. 

Vanwege de hitte (soms wel 50 graden!) vond de organisatie het niet verantwoord om Gobi de hele tijd mee te laten rennen. Maar gelukkig namen ze het hondje wel mee naar de finish. ,,Op de vijfde dag moest ik tachtig kilometer rennen. Ik was hartstikke moe en het was erg heet, maar toen ik haar bij de finishlijn met haar staartje zag kwispelen, geweldig!” Uiteindelijk rende Gobi 125 kilometer mee. De man eindigde als tweede.

En misschien wel het leukste van alles: de hond kreeg ook een medaille en mag door een succesvolle crowdfunding actie binnenkort op reis naar Schotland, waar Dion momenteel woont. Om Gobi volledig gecheckt en ingeënt over te krijgen naar Dion, was zo’n 5.000 pond nodig. Bij de crowdfunding, waar nog 33 dagen voor te gaan is werd al bijna 20.000 pond opgehaald. Van het bedrag zal 5.000 pond gebruikt worden om Gobi veilig en wel overgebracht te krijgen, de rest zal worden gedoneerd aan hondenasielen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like