Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Zwangere vrouw heeft ernorme haarbal in haar maag

Zwangere vrouw heeft ernorme haarbal

Toen de 23-jarige Sophie Cox uit Cheltenham tijdens de zwangerschap van haar dochtertje Alice ernstige buikpijn kreeg, besloot ze naar het ziekenhuis te gaan. De doktoren deden verschillende onderzoeken maar konden niet vinden wat de oorzaak zou kunnen zijn van haar buikpijn. Maar nadat ze haar door een MRI-scan heen haalden, kwamen ze tot een wel hele bizarre conclusie. Er bleek namelijk een gigantische haarbal in de maag van Sophie te zitten.

De haarbal in de maag van Sophie is ontstaan omdat ze lijdt aan de aandoening trichophagia, hierdoor heeft ze de gewoonte om haar eigen haar op te eten. Sophie wist niet dat ze haar eigen haren op at omdat ze dit waarschijnlijk deed terwijl ze sliep. “Toen de doktoren Sophie de scan lieten zien was ik sprakeloos. Het leek wel een horrorfilm. De specialisten hadden nog nooit zoiets gezien.” De haarbal was te groot voor de maag om hem af te kunnen breken waardoor Sophie ondervoed en uitgedroogd was.

Omdat Sophie zwanger was mochten de doktoren haar niet opereren, dit zou namelijk de zwangerschap in gevaar kunnen brengen. Tijdens haar zwangerschap moest ze regelmatig bij de dokter langskomen ter controle. Vier maanden later werd de haarbal, die meer dan 6 kilo woog, verwijderd. De ernorme massa van haar en gal was zo’n 30 centimeter lang en had het gewicht van een grote steen. De zwangerschap van Sophie is uiteindelijk natuurlijk verlopen en de doktoren wisten de haarbal succesvol te verwijderen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like