Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Zwaarste jongentje (10) ter wereld moet op rijstdieet

Zwaarste jongen van de wereld

De Indonesische Arya Permana is pas net tien geworden, maar weegt nu al zo’n 192 kilogram. Het jochie is daarmee het zwaarste kind ter wereld en blijft aankomen. Inmiddels kan hij niet meer zelfstandig lopen en moet vanwege zijn overgewicht stoppen met school. Daarom hebben zijn ouders hem nu op een crashdieet gezet, in de hoop dat hij daardoor zal afvallen en van deze ernorme last afkomt.

De ouders van de jongen weten niet hoe het komt dat het zo uit de hand heeft kunnen lopen. Toen Arya werd geboren had hij een normaal gewicht van drie kilo, maar op zijn tweede begon hij ernorm snel aan te komen. “In het begin waren we blij dat hij zo ‘gezond’ was”, vertelt zijn moeder Rokayah Somantri. “Maar een paar jaar later konden we zijn gewicht niet meer onder controle houden en beseften we dat hij medische hulp nodig had.” Volgens de doktoren lijdt Arya aan een aandoening die ervoor zorgt dat hij altijd honger heeft. Hierdoor eet hij vijf keer per dag twee grote maaltijden voor volwassenen en komt hij abnormaal veel aan.

De ouders van Arya hebben intussen ook financiële problemen gekregen en kunnen zijn enorme eetlust niet meer bekostigen. In de hoop dat de eetlust zal afnemen, hebben zij besloten dat hij moet afvallen. Ze hebben Arya nu op een strikt crashdieet gezet van bruine rijst en hopen dat zijn gewicht zo weer wat normalere proporties aanneemt. “Geen enkele ouder wil zijn kind dwingen om alleen maar rijst te eten, maar we weten niet wat we anders moeten doen”. “We hopen dat hij op een dag weer helemaal normaal is.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply