Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Zuid-Afrikaanse pad overleeft vliegreis naar Duitsland, wasmachine én kat

simba

De meeste dieren zoeken als ze moe zijn een donker plekje waar ze ongestoord kunnen uitrusten. Maar soms zijn deze verscholen plekjes wat minder onbewogen dan ze van te voren hadden gedacht. Hier kwam een Zuid-Afrikaanse pad ook achter nadat hij in de wandelschoen van een Duitse toerist was gekropen. De pad vond namelijk een paar dagen later pas weer rust in de Aquazoo in Düsseldorf, na een reis vol gevaarlijke hindernissen.

Simba, zoals de rode pad door de dierentuin wordt genoemd, was in de wandelschoen van een Duitse toeriste gekropen en ging zo onbedoeld mee het vliegtuig in. Via Schiphol kwam de verstekeling aan in het totaal onbekende Düsseldorf. Maar daar was zijn avontuur nog niet voorbij. Eenmaal aangekomen bij het huis van zijn reisgenoot, werd hij onopzettelijk in de wasmachine gegooid. En alsof al die hersenschuddingen nog niet genoeg waren, werd hij na de wasbeurt ook nog een achterna gezeten door de huiskat van de Duitse vrouw.

Gelukkig kon de pad net op tijd worden gered en besloot de Duitse toeriste haar onbedoeld meegebrachte souvenir maar naar de Aquazoo te brengen. Sindsdien zit Simba daar in quarantaine. Het personeel van de dierentuin vertelde: “Het gaat inmiddels weer prima met hem maar we kunnen amper geloven dat het dier alles ongeschonden doorstaan heeft.” De Aquazoo belooft achter de schermen goed voor Simba te blijven zorgen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like