Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Zo wordt er in 2023 in Amsterdam uitgescholden

Oh, Amsterdam, de stad van grachten, tulpen en… scheldwoorden? Ja, vroeger, toen de Amsterdammers nog bekvechtten, waren hun scheldwoorden zo smerig dat zelfs de grachten er een beetje van begonnen te stinken!

Vuile scheldwoorden

Je kon de straten van Amsterdam niet betreden zonder een oorverdovende vloek gevecht tegen te komen. Het was als een taalkundige bokswedstrijd waarbij de ene Amsterdammer de andere probeerde neer te halen met scheldwoorden die zelfs de stoerste zeeman zou doen blozen. Woorden als “k*nk*rh*nd,” en “h**r” vlogen je om de oren als onstuimige duiven op zoek naar een snack. Maar tijden veranderen, zelfs in de bruisende stad aan de Amstel. Tegenwoordig, wanneer de Amsterdammers ruzie maken, gebruiken ze scheldwoorden die je eerder zou verwachten in een pannenkoekenrestaurant dan op straat. 

Pannenkoek en aardappel

In een recente video kun je zien hoe ze elkaar met een bloedserieuze blik beledigen, terwijl ze schreeuwen: “Pannenkoek!” En de arme voorbijgangers krabben zich in het hoofd en vragen zich af waar het misging in de Nederlandse scheldwoordenafdeling. “Aardappel!” roept een andere Amsterdammer in de video, waardoor zelfs een stel aardappels in de supermarkt zich beledigd zou voelen. Het lijkt erop dat de scheldcultuur in Amsterdam een bizarre transformatie heeft ondergaan, van schunnige beledigingen naar voedselgerelateerde scheldwoorden.

Nieuwste rage

Misschien is het een teken dat Amsterdammers steeds vriendelijker worden, of misschien zijn ze gewoon zo dol op pannenkoeken dat ze ze als de ultieme belediging beschouwen. Dus de volgende keer dat je in Amsterdam bent en getuige bent van een verhitte discussie, wees niet verbaasd als je iemand hoort schreeuwen: “Je bent een pannenkoek!” Het is gewoon de nieuwste rage in scheldwoordland, en wie weet, misschien eindigt de ruzie wel met een gezellige brunch in plaats van een knokpartij.

Check ook: 9 hilarische verhalen over scheldende kinderen

Bron & Beeld: dailybuzz.nl

You May Also Like