Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Zo rijk was Pablo Escobar daadwerkelijk

maxresdefault

De Netflix hitserie Narcos is een groot succes en ging de eerste twee seizoenen over het leven van Pablo Escobar en hoe hij met zijn Medelin Kartel aan de macht kwam van de cocainehandel. Maar hoe rijk was Pablo Escobar nu eigenlijk in zijn hoogtijdagen?

Forbes schatte hem ooit op 30 miljard dollar. Het Youtubekanaal Reallifelore zocht exact uit hoe rijk Pablo Escobar daadwerkelijk was en op welke plek hij nu zou staan op de Forbes lijst. Niet slecht voor de Colombiaan die opgroeide in een arm gezin. Zo werd hij een van de rijkste en machtigste mensen ter wereld.

Groot Fortuin

Pablo Escobar verdiende zijn geld niet vanwege zijn eerlijkheid of werkmentaliteit, maar vanwege zijn wereldwijde cocaïnehandel. Escobar is geboren in 1949 en in de jaren 80 verdiende hij tot 61 miljoen dollar per dag als drugsbaron. Ondanks zijn criminele activiteiten, was hij geliefd bij de armen. In de sloppenwijken van Medellin, Colombia, liet hij honderden nieuwe huizen bouwen voor arme bewoners. Escobar werd uiteindelijk gedood tijdens zijn arrestatie in 1993. Hier zijn 10 feiten over de grootste drugsbaron van de 20e eeuw.

Hoeveel geld verdiende Pablo Escobar?

Op het hoogtepunt van zijn invloed heerste het Medellín-kartel over de cocaïnehandel over de gehele wereld. Zo verdiende Pablo naar schatting 420 miljoen dollar per week en maakte het de oprichter en leider misschien wel de rijkste persoon ter wereld. Met een geschat vermogen van bijna 25 miljard dollar had Escobar meer dan genoeg geld om uit te geven, en dat deed hij ook.

Zijn extravagante levensstijl omvatte privévliegtuigen, luxueuze huizen, en exclusieve en overdadige feesten. Aan het eind van de jaren tachtig zou hij hebben aangeboden de schuld van 10 miljard dollar van zijn land af te lossen. Hij deed dit aanbod echter alleen op basis van het feit dat hij, als hij dat doet, vrijgesteld zal worden van elk uitleveringsverdrag. Toen zijn familie van 1992 tot 1993 op de vlucht was, heeft Escobar naar verluidt 2 miljoen dollar verbrand om zijn dochter warm te houden.

Maar ondanks zijn serieuze pogingen, kon zelfs Escobar niet door dat geld heen, en veel ervan werd opgeborgen in voorraadkamers en velden. Volgens zijn broer, Roberto Escobar, werd ongeveer 10%, of 2,1 miljard dollar, op jaarbasis afgeschreven; het werd ofwel opgegeten door knaagdieren of uitgewist door de regen. Meeste van dag geld was zo goed als verloren.

Om een idee te geven van de rijkdom van Pablo Escobar: hij stond zeven jaar achter elkaar op de lijst van internationale miljardairs van Forbes, van 1987 tot 1993. In 1989 werd hij de zevende rijkste man van de planeet.

Terwijl het opbergen of uitwissen van de buitensporige hoeveelheid contant geld één zaak was, kwamen de twee broers ook vaak voor een andere, meer rudimentaire zaak te staan, namelijk het perfect organiseren van de bankbiljetten. Zoals Roberto Escobar aangaf, gaf het Medellín-kartel naar schatting 2500 dollar per maand uit aan elastiekjes die de stapels biljetten bij elkaar moesten houden.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like