Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Ziekenhuispersoneel geeft feestje voor jongetje dat na 42 chemo’s kankervrij is

Ziekenhuispersoneel geeft feestje voor jongetje dat na 42 chemo's kankervrij is
Beeld: YouTube Little Wishes

In 2020 werd het leven van de kleine Henry en zijn familie volledig overhoop gegooid toen bij hem de diagnose leukemie werd gesteld. Het zou een lange en moeilijke reis worden, met 865 dagen van intense strijd, 42 slopende chemokuren en 23 levensreddende bloedtransfusies maar: hij is kankervrij verklaard.

Na 865 dagen kankervrij

Het nieuws van deze verwoestende ziekte bracht angst en onzekerheid met zich mee, maar Henry en zijn dappere familie stonden vastberaden tegenover de uitdaging die voor hen lag. Het stond vast dat het een langdurige en uitdagende reis zou worden. Maar met onwankelbare moed, doorzettingsvermogen en de steun van geliefden, heeft Henry uiteindelijk de meest indrukwekkende overwinning van zijn jonge leven behaald: hij is kankervrij verklaard. Dit is het verhaal van Henry’s inspirerende reis om leukemie te verslaan en het licht aan het einde van de tunnel te vinden.

Henry verslaat leukemie en is een ‘SURVIVOR’

Om de ongelooflijke prestatie van Henry te vieren, organiseerde het team van het kinderziekenhuis in Erlanger, VS, een hartverwarmend minifeestje. In een vertederende video die vorig jaar werd gedeeld, zie je Henry op en neer springen van vreugde, zijn gezicht stralend van blijdschap, terwijl het personeel enthousiast applaudisseerde en juichte. Voor deze bijzondere gelegenheid droeg hij trots een T-shirt met de woorden ‘kankervrij’ erop. Terwijl de medewerkers met een opgewekte melodie “No more chemo for you, no more chemo for you” zongen, zat Henry onder een spandoek met het woord ‘SURVIVOR’. Vele personeelsleden namen dit vreugdevolle moment op hun telefoon op, vol vreugde om te zien hoe gelukkig Henry zelf was. Zijn ontroerde moeder liet tranen van vreugde stromen, want meer dan twee jaar lang had de kleine Henry een moedige strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte gevoerd. Tenslotte kreeg Henry een overweldigend applaus en luidde hij de bel om zijn overwinning op kanker te vieren. Het attente jongetje aarzelde zelfs niet om na afloop te helpen met het opruimen van de confetti. Op sociale media stroomden de felicitaties voor het dappere ventje en zijn gezin binnen!

Check ook: Vader neemt ongebruikelijke maatregel nadat dochter klasgenootje met kanker pestte

Bron: Ongelooflijk
Beeld: YouTube Little Wishes