Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Yourhosting ontvangt 140 kratten bier na verloren rechtszaak tegen Bavaria

bav

Zo nu eerst even de schade wegdrinken. Daar waren ze bij Yourhosting wel aan toe nadat ze het kort geding tegen biermagnaat Bavaria verloren. Als iets zo lekker klinkt dat je bijna niet kan geloven dat je het zelf hebt bedacht, is het meestal slim om even te checken of de slogan niet al door iemand anders wordt gebruikt, voordat je een rechtszaak aan je broek hebt hangen. Zo bedacht Yourhosting dat ze de slogan ‘Zo. Nu eerst naar de cloud’, wilden gaan gebruiken voor hun nieuwe reclame campagne. Helaas voor hen zou deze te veel lijken op die van de Bavaria reclame ‘Zo. Nu eerst een Bavaria’. Om de pijn te verzachten besloot Bavaria afgelopen week 140 kratten bier af te leveren bij het kantoor van Yourhosting.

Yourhosting is een webhostingbedrijf en biedt onder meer, je raadt het al, cloudservices aan. Voor hun nieuwe reclamecampagne wilden ze een pakkende slogan hebben. Zo eentje die iedereen zou snappen. Helaas verliep dit iets anders nadat Bavaria zich er mee ging bemoeien. Hoewel Yourhosting teleurgesteld is over de uitkomst van de rechtzaak, legt het hostingbedrijf zich erbij neer. Directeur Bart Carlier van Yourhosting reageerde met: “Het doel van onze campagne is nooit geweest om Bavaria te schaden, maar om de link te leggen tussen Yourhosting en de cloud. Dat zullen we blijven doen, met slogans als ‘To cloud or not to cloud’. Ook vertelde hij: “De uitspraak zegt niets over de schending van de merkrechten van Bavaria, maar heeft betrekking op de originaliteit van een deel van de slogan. We verschillen hierover van mening.”

Ondanks alles konden de medewerkers van Yourhosting de 140 kratten bier actie van Bavaria erg waarderen. Ze besloten om hier zelf ook een mooie actie op aan te sluiten. Zo bedachten ze “Maak de slogan ‘Zo, nu eerst…’ Af!” Onder de tien meest originele invullingen zullen er prijzen worden verloot. Bavaria reageerde met “Proost. Maak er een gezellige borrel van.” Ook Amstel wilde even zijn punt maken. Zo kwamen zij met: “Zo. Nu eerst een Amstel bier. Proost vrienden”. De actie heeft weer veel publiciteit opgeleverd en zoals je weet: beter slechte publiciteit dan geen publiciteit. Laten we hopen dat Yourhosting er uiteindelijk nog een mooie nieuwe slogan aan over zal houden. Maar misschien is het nu eerst tijd voor ’n Bavaria, voor iedereen!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like