Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Verzamelaars vinden 2,5 miljoen aan goudstaven in een tweedehands tank

tank1

Wanneer je iets tweedehands koopt kan het zo zijn dat je iets tegenkomt wat de vorige eigenaar was kwijtgeraakt. Meestal stelt dit niet zoveel voor, maar soms gebeurt het dat de nieuwe eigenaar een spectaculaire vondst doet. Dit overkwam ook verzamelaar Nick Mead en monteur Todd Chamberlain. Nadat zij via eBay een tank voor 35.000 euro kochten kwamen ze tot de ontdekking dat er voor 2,5 miljoen aan goud verstopt zat in de oude dieseltank.

Nick en Todd verzamelen en restaureren al jaren militaire voertuigen maar nog nooit eerder deden ze zo’n bijzondere vondst. Toen ze op eBay een Russische T54/69 tank zagen staan voor een habbekrats besloten ze hem te kopen. Toen de tank eenmaal verscheept was en ze de onderdelen van het voertuig naliepen kwamen ze tot de ontdekking dat er in de dieseltank goudstaven verborgen lagen. De verzamelaars denken dat de goudstaven afkomstig zijn uit Koeweit en zijn geplunderd door Iraakse soldaten tijdens de Golfoorlog.

Nick vertelde: “Het lijkt erop alsof ze een gat in de dieseltank hebben gemaakt waardoor ze de goudstaven in de tank konden verstoppen.” Nadat ze de politie hadden ingelicht kwamen er twee agenten langs om de goudstaven mee te nemen naar beveiligd depot in Londen. De verzamelaars kregen een bewijs van hun vondst en het zal nog moeten blijken of ze de goudstaven uiteindelijk mogen houden. Nick vertelde: “Zelf als ik de goudstaven niet meer terug zal zien, zal ik nog steeds de trotse eigenaar zijn van een prachtige tank.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like