Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Bizar: Urn met as van stamgast gestolen uit café ’t Hartje

urn2

De beste manier om een overleden geliefde bij je te houden na zijn of haar dood is door as te bewaren in een urn. Deze urn word dan meestal op een plek neergezet die veel betekend heeft voor de overleden persoon of zijn nabestaanden. Op deze manier heeft de vroegere stamgast Bo, van café ’t Hartje in Alkmaar, een ereplekje gekregen op de plek die veel voor hem betekende. Totdat een grappenmaker het leuk vond om vorige week de urn met daarin de as van Bo mee te nemen.

Zijn vrouw Jacqueline zag zondag dat de urn niet meer op zijn vaste plek stond, in een kistje hoog boven het dartbord en vertelde: “Ik heb er nu maar een kaarsje bij gezet, anders lijkt het zo leeg, echt verdrietig dat dit is gebeurd”. Bo was dertig jaar lang vaste gast in het Alkmaarse café. “Hij was een rustige, lieve man. Hij trad niet vaak op de voorgrond”, vertelde eigenaresse Liesbeth. Sinds Bo anderhalf jaar geleden overleed aan kanker, stond zijn as in het café.

Tussen zaterdagavond 24 juni en maandagochtend 3 juli is de urn ontvreemd uit het café. Zijn vrouw kan het moeilijk bevatten dat een bezoeker zoiets moedwillig heeft gedaan. Ze hebben dan ook een duidelijke boodschap voor de dader. “Het grapje, als dat het is, heeft lang genoeg geduurd. Breng ‘m alsjeblieft terug. Dan drinken we er een biertje op, zoals Bo zou hebben gewild.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like