Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

WTF: Longtumor blijkt toch geen tumor te zijn, maar is heel iets anders!

pion1

Toen een 47-jarige Brit maar eens naar de dokter ging omdat hij een hardnekkige hoest had die maar niet overging, ontdekten ze een verdacht plekje in zijn longen. In eerste instantie dachten ze dat de man een tumor had. Maar uiteindelijk bleek het verdachte plekje een Playmobil pionnetje te zijn die de man zo’n veertig jaar geleden had ingeslikt.

De rokende en hoestende Brit hoestte geel slijm op en voelde zich al een jaar beroerd. Toen de doktoren een foto wilde maken omdat de man een longontsteking had, ontdekten ze een donker plekje. Ze dachten dat het kanker was en besloten daarom een kijkoperatie te doen. Tijdens deze operatie kwamen de doktoren tot de ontdekking dat het geen ‘tumor’ was maar een rood, één centimeter groot, pionnetje.

De man herinnerde zich dat hij zo’n veertig jaar geleden Playmobil met zo’n pion cadeau had gekregen en er ook weleens één doorslikte. Onderzoekers vermoeden dat de longen zich om het stukje speelgoed heen hebben gevormd toen de man nog jong was. Volgens de onderzoekers gebeurt het vaker dat mensen zich ernstig verslikken, maar heeft bijna iedereen er meteen last van. Vier maanden na de operatie meldt de Brit dat zijn hoest zo goed als verdwenen is en dat hij zich stukken beter voelt. Én hij heeft zijn speeltje terug.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like