Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wtf: Toeristen in Thailand opgepakt voor spuiten van graffiti op historische muur

graf

Je zou toch denken dat iedereen inmiddels wel weet dat je niet respectloos om moet gaan met de Thaise cultuur. Toch hadden de 23-jarige Brit Furlong Lee en leeftijdgenote Brittney Schneider uit Canada dat niet helemaal begrepen. De twee toeristen zijn namelijk opgepakt omdat ze graffiti op de muur van een 800 jaar oude stadsmuur hadden gespoten.

De twee waren gefilmd door een beveiligingscamera toen ze een rode stenen muur vlak bij de oude stadspoort in de Noord-Thaise stad Chiang Mai bekladden. ‘Scougge Lee’ stond er in grote zwarte letters op de muur en daarnaast de letter B. De Thaise politie begon een grote zoekactie naar de daders en kwam al snel uit bij de twee toeristen uit Liverpool.

Toen Lee en Brittney in het openbaar schuld moesten bekennen. Vertelde Lee dat hij inplaats van Scougge Lee, hij ‘Scouser Lee’ had willen opschrijven, maar dat ze te dronken waren om het goed te spellen. Scouser is de bijnaam voor inwoners van Liverpool, de stad waar Lee vandaan komt.

Hiernaast vertelde hij: “Ik wist niet waar ik mee bezig was. Toen ik wakker werd, stond de politie naast mijn bed. Ik ben ontzettend bang voor wat er nu gaat gebeuren.” De bekladding leidde tot grote woede onder lokale bewoners. Volgens Lee was dat zeker niet zijn bedoeling. “Ik bied mijn excuses aan, aan alle Thailanders die ik heb beledigd. Ik was een idioot.” Ze kunnen een celstraf van maximaal 10 jaar krijgen en een boete van zo’n 27.000 euro.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like