Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Tiener steelt ringstaartmaki uit dierentuin Californië

maki

Sommige dieren zijn gewoon onweerstaanbaar schattig, je zou ze dan ook het liefst als huisdier mee naar huis nemen. Maar bij sommige mensen gaat deze onweerstaanbaarheid wel heel ver. Zo ook bij een 19-jarige tiener, Aquinas Kasbar uit Californië. Hij zou namelijk een bedreigde ringstaartmaki uit de dierentuin van Santa Ana hebben meegenomen omdat hij een huisdier wilde.

De tiener nam de 32-jaar oude ringstaartmaki, Isaac mee uit de Santa Ana Zoo door een gat in het hek van het verblijf van de dieren. Niet alleen Isaac verdween, andere dieren zagen hun kans schoon en ontsnapten uit het verblijf. Nadat Kasbar Isaac te pakken had gekregen, zette hij het bedreigde beestje in een plastic bak zonder ventilatie en nam hem mee naar het hotel waar hij verbleef. Maar toen hij daar eenmaal was aangekomen had hij geen oog voor zijn nieuwe huisdier. Een dag later zat de ringstaartmaki namelijk nog steeds in de plastic bak voor het hotel van Newport Beach.

Omdat de tiener niet wist wat hij met de ringstaartmaki aanmoest schreef hij een briefje waarop stond: “Deze ringstaartmaki met tracker is eigendom van Santa Ana Zoo. Breng het alstublieft naar de politie”. De streek van de puberale tiener heeft de dierentuin zo’n 7500 euro gekost. Die kosten worden nu op de dader verhaald. De maximale straf die de opstandige tiener staat te wachten is een jaar achter de tralies en een boete van zo’n 90.000 euro. Naar omstandigheden gaat het nu goed met Isaac.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like