Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Tandarts laat 3 cm lange pin in keel van patiënt vallen en beland in ziekenhuis

pin

Wanneer de tandarts weer eens met zijn gereedschap in je mond aan het wroeten is, ga je er meestal vanuit dat alles gewoon goed komt. Maar dat je even later met spoed naar het ziekenhuis gebracht moet worden, omdat de tandarts een foutje heeft gemaakt, dat is voor de meeste mensen iets minder aannemelijk. Het overkwam de 20-jarige Vanessa Snary uit Bristol nadat haar tandarts een 3 cm lange pin uit zijn handen liet vallen die terecht kwam in haar keel en uiteindelijk haar maag perforeerde.

Tandarts Ester Torrejimeno was bezig met een wortelkanaalbehandeling waarbij ze met de pin de ontstoken tand van Vanessa aan het schoonmaken was. De pin raakte op de een of andere manier los van haar instrument en behandelde in haar keel. Vanessa die plaatselijk verdoofd was voelde niet dat de pin in haar keel terecht was gekomen totdat ze zich verslikte en de pin langs haar keel naar beneden gleed. Dr Torrejimeno wist in eerste instantie niet wat ze moest doen en riep haar collega’s erbij. Vanessa zei: “Er kwamen wel vijf of zes tandartsen en assistenten de kamer in om toe te kijken hoe ik aan het stikken was.” Uiteindelijk besloot Dr Torrejimeno zelf in haar auto te springen om Vanessa naar het ziekenhuis te brengen in plaats van te wachten op een ambulance.

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis gaven de doktoren haar een verdovende cocktail zodat ze zichzelf geen schade meer toe kon richten door te bewegen. Zo konden ze röntgenfoto’s maken om te zien wat de situatie was. Op de röntgenfoto’s was te zien dat de 3 cm lange pin haar maag had geperforeerd waarna ze met spoed werd geopereerd. Uiteindelijk kon de pin uit haar maag worden verwijderd waardoor ze buiten levensgevaar was. Wel liep Vanessa schade op aan haar stembanden waardoor ze een tijdje niet kon praten. Inmiddels is ze volledig hersteld en kan ze weer gewoon praten. Ondanks dat Dr Torrejimeno meerdere malen haar excuses heeft aangeboden, heeft Vanessa een schadevergoeding aangevraagd omdat ze door het incident haar baan is kwijt geraakt. Of Dr Torrejimeno haar baan als tandarts mag behouden is niet bekend.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like